02 грудня 2021 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася зустріч (онлайн) з Маргаритою Араджионі, кандидатом історичних наук, автором модельної навчальної програми «Культура добросусідства» для учнів 5-6 класів.

02 грудня 2021 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася зустріч (онлайн) з Маргаритою Араджионі, кандидатом історичних наук, автором модельної навчальної програми «Культура добросусідства» для учнів 5-6 класів. Учасниками заходу стали 35 педагогів Херсонської області.

Модельна навчальна програма «Культура добросусідства. 5-6 класи» цього року була рекомендована МОН України для впровадження з 2022 року як предмет інваріантної частини (як альтернатива програм «Етика» і «Вчимося жити разом» в соціальній і здоров’язбережувальній галузі). Уже цього року з 136 пілотних шкіл НУШ цю програму обрали 35 закладів освіти, зокрема, три заклади освіти Херсонської області.

У зустрічі взяли участь учителі, які планують викладати інтегрований курс «Культура добросусідства» у 5-х класах у 2022-2023 навчальному році; представники адміністрації закладів загальної середньої освіти.

Мета програми – сприяння гармонійному розвитку особистості здобувача/здобувачки освіти і вихованню освічених, соціально компетентних громадян, які поділяють демократичні цінності, відповідально ставляться до своєї громади, рідного краю, країни, дбають про власне здоров’я, безпеку і добробут, готові розвивати та примножувати природний, економічний та культурний потенціал України.

Маргарита Араджионі охарактеризувала структуру та принципи реалізації програми, представила навчально-методичні матеріали до курсу, продемонструвала приклади окремих видів завдань.

По завершенню зустрічі вчителі мали можливість поставити запитання авторці.

Категорія: Новини
Оберіть мову