15 жовтня 2020 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» для слухачів курсів пня кваліфікації директорів, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти відбувся майстер-клас з теми «Нормативно-законодавча база дошкільної освіти в дії».

15 жовтня 2020 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» для слухачів курсів  пня кваліфікації директорів, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти відбувся майстер-клас з теми «Нормативно-законодавча  база дошкільної освіти в дії». Модераторами майстер-класу були Тетяна Вільямівна Комінарець, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Ніна Володимирівна Омельяненко, голова Всеукраїнської громадської  організації «Асоціація працівників дошкільної освіти», шеф-редактор MCFR Освіта.

Тетяна Вільямівна звернула увагу на необхідність копіткої роботи з нормативно-законодавчими документами в закладах дошкільної освіти та наголосила на правильності й оперативності їх створення, адже почасти від цього залежить успішна діяльність керівника і всього колективу.

Ніна Володимирівна зазначила, що є постійним учасником засідань робочих груп з обговорення питань розвитку дошкільної освіти в країні, які проводяться Міністерством освіти і науки України, зокрема з обговорення питань оновлення Закону України «Про дошкільну освіту», «Положення про заклад дошкільної освіти», інклюзивної освіти дітей дошкільного віку, також  нею постійно вносяться пропозиції щодо вдосконалення законодавчих і нормативних документів з різних аспектів  дошкільної освіти України.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації мали змогу поставити важливі питання та отримати відповіді щодо дотримання нормативно-законодавчих актів, спрямованих на розвиток дошкільної освіти на місцях.

Тетяна Вадимівна Киричук, завідувач навчально-методичної лабораторії дошкільної освіти академії, запропонувала слухачам активно долучатися до обговорення нормативно-правових документів  щодо розвитку дошкільної освіти, які виносяться на громадське обговорення, та надавати свої пропозиції.

Категорія: Новини
Оберіть мову