Навчально-методична лабораторія географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» на базі Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 імені Бориса Лавреньова Херсонської міської ради 08-09 вересня 2020 року провела науково-практичний семінар з теми «Формування фінансових компетенцій учнів у процесі вивчення шкільних навчальних дисциплін».

Навчально-методична лабораторія географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» на базі Херсонської багатопрофільної гімназії20 імені Бориса Лавреньова Херсонської міської ради 08-09 вересня 2020 року провела науково-практичний семінар з теми «Формування фінансових компетенцій учнів у процесі вивчення шкільних навчальних дисциплін».

Гімназія з 2020-2021 навчального року стала експериментальним майданчиком з упровадження фінансової освіти у зміст шкільних предметів. У закладі освіти в 17 класах основної та старшої школи, у яких навчається 512 учнів, стали викладати курс за вибором «Фінансова грамотність». Саме тому розвиток професійної компетентності вчителів закладу щодо формування в учнів фінансових компетенцій набув особливої актуальності.

У роботі семінару також узяли участь учителі міста Херсона, які почали викладати курс «Фінансова грамотність» у 2020-2021 навчальному році.

Відкрила семінар Тетяна Вікторівна Савун, заступник директора закладу з навчально-виховної роботи, яка відзначила важливість та актуальність дослідно-експериментальної роботи з упровадження курсу «Фінансова грамотність».

Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, завідувач навчально-методичної лабораторії географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», представила результати впровадження фінансової грамотності в закладах загальної середньої освіти; розкрила методичні аспекти використання інноваційних інструментів навчально-методичного комплексу курсу «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?» у старшій школі; відповіла на запитання вчителів щодо особливостей впровадження курсу в умовах гімназії; ознайомила учасників семінару з матеріалами тематичного гугл-класу, створеного лабораторією для вчителів фінансової грамотності.

Зоя Володимирівна зазначила, що вивчення курсу позитивно впливає на фінансову поведінку учнів, сприяє усвідомленню важливості фінансових знань у професійному самовизначенні, формує фінансову культуру учнівської молоді, вчить ефективно управляти власними фінансами та відповідально користуватись фінансовими послугами.

Ірина Семенівна Гнесюк, учитель Херсонського НВК «Загальноосвітня школа ІІ ступеня – ліцей журналістики, економіки та правознавства», у своєму виступі окреслила коло сучасних підходів до навчання фінансової грамотності; учасники семінару отримали поради від досвідченого педагога щодо їх упровадження в освітній процес.

Завершився семінар проведенням круглого столу, під час якого обговорювалися питання, пов’язані з подальшою участю закладів освіти області у дослідно-експериментальній роботі з цієї проблеми.

Категорія: Новини
Оберіть мову