10 вересня 2020 року навчально-методичною лабораторією координації методичної діяльності КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено вебконсультацію з теми «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в 2020, 2021 роках».

10 вересня 2020 року навчально-методичною лабораторією координації методичної діяльності КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено вебконсультацію з теми «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в 2020, 2021 роках».

До участі в Zoom-конференції  підключилися  педагогічні працівники більше ніж зі 100 закладів освіти, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, відділів освіти міст (районів).

Із вітальним словом до учасників звернулася Ірина Ярославівна Жорова, доктор педагогічних наук, перший проректор академії, професор. Вона розкрила основні кроки та перспективи надання освітніх послуг із професійного розвитку педагогів у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», пояснила систему роботи закладів щодо виконання державного замовлення з підвищення кваліфікації. Також Ірина Ярославівна сфокусувала увагу учасників на порядку підвищення кваліфікації педагогічних  працівників у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у другому півріччі 2020 року і у 2021 році.

Лідія Іванівна Слободенюк, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор академії з навчально-методичної роботи, окреслила дорожню карту формування державного замовлення відповідно до нормативно-правової бази з організації та методичного супроводу підвищення кваліфікації педагогів  у закладах освіти. Лідія Іванівна звернула увагу на пакет документів, якими повинні керуватися керівники закладів у процесі формування державного замовлення курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників; акцентувала на тому, що педагогічні та науково-педагогічні працівники самостійно обирають конкретні форми, види, напрями та суб’єктів надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації; схарактеризувала те, яким має бути документ про підвищення кваліфікації, його дизайн, спосіб виготовлення, порядок видачі та обліку суб’єктом підвищення кваліфікації; пояснила систему зарахування документів про підвищення кваліфікації в закладах освіти.

Для учасників вебконсультації Ірина Ярославівна Жорова презентувала віртуальну сторінку академії «Курси підвищення кваліфікації», що розміщено на сайті КВНЗ «Херсонська академія неперервної роботи», розповіла про її функціональні можливості  та інформацію, яку може дізнатися педагог, вибудовуючи свою траєкторію професійного розвитку. Проректор запросила всіх учасників та педагогів області до співпраці з академією, запропонувала стати активними учасниками конференцій, фестивалів, оглядів проєктів, науково-практичних семінарів, майстер-класів, участі в дослідно-експериментальній діяльності.

Наприкінці заходу проректори відповіли на питання, які цікавлять педагогів.

Матеріали веб-консультації «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в 2021 році» від 10.09.2020 р.

Категорія: Новини
Оберіть мову