11 червня 2020 року відбувся онлайн-семінар для вчителів української мови і літератури Херсонщини з теми «Способи створення візуалізацій. Для вчителів, які «не малюють».

11 червня 2020 року відбувся онлайн-семінар для вчителів української мови і літератури Херсонщини з теми «Способи створення візуалізацій. Для вчителів, які «не малюють». Організували та провели захід спільно з ВГ «Основа» працівники навчально-методичної лабораторії української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Учителі (96 учасників) мали можливість завдяки авторці посібників з підготовки до ЗНО Ганні Дем’яненко ознайомитися з особливостями створення візуалізацій для підготовки учнів до ЗНО з української мови і літератури.

Проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Херсонської академії неперервної освіти Світлана Одайник, як представник ВГ «Основа», привітала учасників заходу та подякувала вчителям української мови і літератури за те, що вони є активними дописувачами видань «Основи».

Цікаві ресурси, платформи та досвід творчих учителів для систематизації та повторення знань з української мови і літератури в дистанційному режимі в підготовці до ЗНО представила Ганна Чух. Деякі завдання у форматі ЗНО розв’язували разом під час семінару.

Людмила Марецька у своєму виступі порушила актуальну для наших учнів та вчителів проблему створення власного висловлення «Писати не можна відступати. Де поставити кому?»: як мотивувати до написання власного висловлення, як структурувати текст відповідно до критеріїв оцінювання тощо. Приклади структурних елементів власного висловлення (тези, аргументи, приклади та висновок) опрацювали практично.

Дякуємо учасникам семінару за увагу та бажаємо успіхів у підготовці учнів до ЗНО!

Категорія: Новини
Оберіть мову