5 червня 2020 року на платформі ZOOM учителі української мови і літератури з усіх куточків Херсонщини мали можливість узяти участь в онлайн-семінарі з теми «Самостійна підготовка учнів до ЗНО: чи є ще час для збирання каміння?

5 червня 2020 року на платформі ZOOM учителі української мови і літератури з усіх куточків Херсонщини мали можливість узяти участь в онлайн-семінарі з теми «Самостійна підготовка учнів до ЗНО: чи є ще час для збирання каміння? Поради від Олександра Авраменка». Організували зустріч з відомим мовознавцем працівники навчально-методичної лабораторії української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». До участі запрошували насамперед учителів, які викладають в 11 класах, але приєднатися до заходу змогло значно більше словесників і попри обмеження в кількості учасників на платформі Zoom було зареєстровано близько 100 адрес, а за кожною адресою кілька вчителів, тому всього присутніх у чаті було нараховано близько 400 осіб.

Олександр Авраменко у своєму виступі зорієнтував учителів, якими прийомами та методами можна скористатися в підготовці учнів саме зараз, коли до ЗНО з української мови залишилося трохи більше 3-х тижнів. Цікавими були практичні поради від автора посібників з підготовки до ЗНО, зокрема, щодо вироблення умінь бачити помилки у своєму та чужому тексті, запам’ятовування правильного наголошування слів, уміння звертати увагу на деталі, за якими легко можна впізнати твір та автора тощо. Було порушено багато актуальних проблем, пов’язаних з особливостями вивчення нової редакції Українського правопису в школі, а також з деякими колізіями правопису, що можуть викликати певні труднощі під час перевірки власного висловлення на ЗНО.

Оскільки вчителі ще під час реєстрації могли зазначати свої запитання, то під час спілкування  пан Олександр оперативно, глибоко й змістовно зміг  розкрити ті аспекти, що цікавили освітян Херсонщини найбільше.

Учасники семінару щиро вдячні панові Олександрові за корисне спілкування, за практичні поради, лайфхаки для систематизації знань одинадцятикласників, які вмотивовані скласти ЗНО успішно! Креативне вітання з виготовленими власноруч хештегами, лайками від Скадовської гімназії зворушило всіх присутніх і, звичайно, гостя заходу. Чат ряснів словами вдячності та побажань панові Олександрові натхнення до творчості.

Дякуємо Олександрові Авраменку за зустріч і щиро бажаємо невсипущої енергії, невичерпної наснаги й нескінченності ідей, успіхів і звершень на користь нашої рідної мови, на користь України!

Категорія: Новини
Оберіть мову