21 травня 2020 року відбулося розширене онлайн-засідання вченої ради Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

21 травня 2020 року відбулося розширене онлайн-засідання вченої ради Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради. На засідання було запрошено начальників районних та міських відділів (управлінь) освіти, завідувачів районних та міських методичних кабінетів, керівників відділів освіти об’єднаних територіальних громад.

Відкрив засідання голова вченої ради академії, ректор, професор Анатолій Миколайович Зубко. Члени ради підтримали порядок денний і визначилися з регламентом доповідей.

З питання «Про хід експериментальної роботи у Комунальній установі «Скадовський районний методичний кабінет» з теми «Інноваційний формат діяльності методичної служби в умовах децентралізації органів управління освітою» доповіла Наталя Євгенівна Білоус, завідувачка установи. Рішенням вченої ради схвалено діяльність колективу Скадовського районного методичного кабінету щодо реалізації перших трьох етапів експерименту.

На засіданні вченої ради було розглянуто звіт завідувача кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Сергія Олександровича Моїсеєва про роботу кафедри над науковим дослідженням з теми «Теоретико-методичні основи розвитку життєвої компетентності особистості в умовах освітніх трансформацій: виховний, психологічний, інклюзивний виміри». Рекомендовано продовжити роботу кафедри над темою та враховувати у дослідно-експериментальній роботі сучасні наукові розробки й інноваційні методики у галузях педагогіки, спеціальної педагогіки та психології.

Відбулося також обговорення проєкту Положення про підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників  КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», після чого вчена рада затвердила вищезазначений документ. Також рішенням вченої ради затверджено зміни до Положення про організацію освітнього процесу в Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Вчена рада ухвалила рішення щодо рекомендації до друку та надання грифу КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» науково-методичним та навчальним виданням науково-педагогічних працівників академії та педагогів області.

Категорія: Новини
Оберіть мову