12 травня 2020 року в режимі ZOOM конференції відбувся міжнародний онлайн-семінар «Команда психолого-педагогічного супроводу в інклюзивних закладах освіти: досвід Чехії».

12 травня 2020 року в режимі ZOOM конференції відбувся міжнародний онлайн-семінар «Команда психолого-педагогічного супроводу в інклюзивних закладах освіти: досвід Чехії». Захід проведено в межах чесько-українського проєкту «На шляху до інклюзії» Асоціацією з міжнародних питань за підтримки програми TRANS Міністерства закордонних справ Чехії. Онлайн-зустріч привітальними словами відкрили ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Анатолій Миколайович Зубко та координатор міжнародних освітніх проєктів АМО Зденка Вагнерова.

З досвідом створення команди психолого-педагогічного супроводу в інклюзивному закладі освіти Чехії учасників ознайомила директорка загальноосвітньої школи Горацкего намєсті м. Брно, учителька початкових класів, соціальний педагог, лекторка дальтонської педагогіки, ціннісного виховання та FIE, співзасновниця першої шкільної консультації.

У заході взяли участь більше 80 осіб, серед яких – директори закладів освіти, працівники інклюзивно-ресурсних центрів, педагоги інклюзивних закладів освіти, наукові та педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Усі учасники були одностайними в тому, що досвід чеських колег надзвичайно цікавий і корисний для застосування в Україні.

Підбиваючи підсумки, Анатолій Миколайович Зубко наголосив на необхідності подальшого розвитку міжнародної співпраці педагогічних спільнот Чехії та України.

Дякуємо колегам за надану можливість зазирнути в заклад освіти Чехії і побачити, як запроваджується інклюзивне навчання в іншій країні.

Категорія: Новини
Оберіть мову