12 травня 2020 року для керівників закладів загальної середньої освіти, які перебувають на курсах підвищення кваліфікації за дистанційною та очно-дистанційною формами навчання, було проведено в онлайн-режимі лекцію з теми «Формування стратегічної рамки (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти. SWOT та GAP-аналізи діяльності в практиці закладів освіти».

12 травня    2020  року    для  керівників  закладів загальної середньої освіти, які перебувають на  курсах  підвищення кваліфікації  за дистанційною  та очно-дистанційною формами навчання,  було    проведено  в онлайн-режимі лекцію з теми   «Формування стратегічної рамки (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти. SWOT та GAP-аналізи діяльності в практиці закладів освіти».

Для проведення заходу запрошено Наталію Анатоліївну Зінчук, кандидата педагогічних наук, доцента   кафедри менеджменту освіти та права Державного закладу вищої освіти  «Університет менеджменту освіти» Національної  академії педагогічних наук України.

Під час лекції було розглянуто  основні питання стратегічного планування розвитку закладу освіти: створення стратегічної програми, функції стратегічного комітету, покрокові дії  адміністрації  закладу щодо розстановки пріоритетності проблем, що виникають під час стратегічного  планування освітнього закладу. Формування стратегічної рамки (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти розглядалося як орієнтир для подальшого стратегічного планування.

Керівники закладів освіти дізналися нову інформації про використання STEP-аналізу  в галузі освіти, також зацікавилися GAP-аналізом як процедурою розгляду невідповідностей між очікуваним і реальним станом розвитку закладу освіти.

Завдяки інтерактивній формі проведення лекції   слухачі  курсів  мали змогу удосконалити   управлінську компетентність щодо формування стратегічної рамки (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти,  SWOT та GAP-аналізу  діяльності  закладу  освіти.

Тетяна Олександрівна Кузьміч, завідувач навчально-методичної лабораторії  управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, подякувала Наталії  Анатоліївні  Зінчук за змістовну лекцію та висловила побажання щодо подальшої плідної співпраці з науковцями Державного закладу вищої освіти  «Університет менеджменту освіти» Національної  академії педагогічних наук України у контексті реалізації Концепції «Нова українська школа».

З матеріалами  лекції   можна ознайомитися   за покликанням

https://drive.google.com/open?id=1A3MHw1MyxhPJGW4CtKyo3bZ3N42JE1Ir

Категорія: Новини
Оберіть мову