4 травня 2020 року в режимі онлайн відбувся обласний навчально-методичний семінар «Трансформація шкільної бібліотеки в інформаційно-бібліотечний центр» за участю 55 бібліотекарів закладів загальної середньої освіти м. Херсона.

4 травня 2020 року в режимі онлайн відбувся обласний навчально-методичний семінар «Трансформація шкільної бібліотеки в інформаційно-бібліотечний центр» за участю 55 бібліотекарів закладів загальної середньої освіти м. Херсона, модератором якого була Ірина Миколаївна Колєснік, завідувачка навчально-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Наталія Федорівна Попова, заступниця директора з наукової роботи Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки розпочала роботу семінару лекцією «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр: до питання про інструктивно-нормативне та науково-методичне забезпечення». Під час виступу Наталія Федорівна схарактеризувала основні моделі трансформації шкільних бібліотек в інформаційному суспільстві, представила національний та світовий досвід, а також надала наукове обґрунтування та проєкти інструктивно-нормативного забезпечення ШБІЦ.

Тетяна Володимирівна Лихожон, завідувачка шкільного бібліотечно-інформаційного центру Навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради обґрунтувала особливості трансформації шкільної бібліотеки в інформаційно-бібліотечний центр, розкрила питання про удосконалення роботи бібліотеки для перетворення в ШБІЦ, які інструменти потрібні, кадрове забезпечення та інше.

З медіаінформаційною складовою роботи ШБІЦ, на прикладі блогу SMART-лаботаторія, ознайомила та надала методичні поради учасникам семінару Єжова Тетяна Миколаївна,  завідувачка бібліотекою Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті.

По закінченню обласного навчально-методичного семінару учасники пройшли онлайн-тестування для отримання сертифікатів.

Категорія: Новини
Оберіть мову