Карантин диктує свої умови, але вихід завжди можна знайти! 8 квітня 2020 року науково-педагогічні працівники Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» взяли участь у відеоконференції на платформі Zoom.

Карантин диктує свої умови, але вихід завжди можна знайти!

8 квітня 2020 року науково-педагогічні працівники Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» взяли участь у  відеоконференції на платформі Zoom. Спікер онлайн зустрічі ректор академії Анатолій Миколайович Зубко ознайомив колектив з низкою важливих питань, які потребували корпоративного розгляду. Зокрема, під час наради було ухвалено рішення  про переведення раніше запланованих курсів підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів на дистанційну форму навчання у зв’язку з продовженням карантину. Також Анатолій Миколайович запропонував щотижня проводити онлайн консультації та вебінари для педагогів Херсонщини з нагальних питань за допомогою платформи Zoom. Було також анонсовано, що з 10 квітня розпочинає свою роботу «Педагогічний онлайн форум», у цифровому просторі якого буде розміщено багато корисного матеріалу для вчителів та учнів.

Перший проректор академії Ірина Ярославівна Жорова поінформувала про результати роботи академії за відповідний період в дистанційному режимі. На сьогодні працюють 11 потоків курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників (258 осіб) за очно-дистанційною формою з використанням платформи Moodle, Googleclass та Zoom. Створено сторінку на сайті академії «Методичні рекомендації щодо організації навчальної діяльності в закладах загальної середньої освіти за допомогою дистанційних технологій» і забезпечено її постійне поповнення. На сторінці розміщено банк корисних ресурсів та матеріалів для використання під час організації дистанційного навчання для керівників закладів освіти, вчителів, вихователів та інших педагогічних працівників (понад 100 матеріалів).

Щотижня здійснюється випуск і розсилання у кожний заклад освіти Херсонської області «Педагогічного дайджесту», де розміщено матеріали на допомогу педагогам в організації дистанційного навчання.

Створено професійні спільноти педагогів Херсонщини у Фейсбуці та інших інформаційних ресурсах (понад 1500 учасників).

Систематично проводяться ZOOM-конференції, зокрема, щотижневий «Педагогічий міст» для педагогів початкових класів «Як дистанційне навчання сприяє підвищенню рівня інтеграції та доступності» (учасники – педагоги Херсонської, Миколаївської, Житомирської, Закарпатської областей, 31.03.2020 року, 21 особа); «Формувальне оцінювання в умовах дистанційного навчання в пілотних класах початкової школи» (учасники – педагоги Херсонської, Полтавської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської областей, 07.04.2020 року, 45 осіб); з педагогічними працівниками Опорного закладу — навчально-виховний комплекс Асканія-Нова з теми: «Написання історії демократичних змін» (Моїсеєв С.О., Стребна О.В., 07.04.2020 р.)

Відбувся  виступ на Державному телерадіоканалі в прямому ефірі в програмі «Про це говорять» з питань психологічної стабільності під час карантину (Агачева Ю.А.).

Такі онлайн зустрічі будуть проходити часто, адже це вмотивовує та стимулює членів колективу до активної наукової та методичної діяльності, до пошуку ефективних рішень  нагальних проблем та викликів, які постали нині перед усією освітянською спільнотою.

Категорія: Новини
Оберіть мову