Традиційно, у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки – День науки, встановлений Указом Президента від 14.02.1997 № 145/97.

Традиційно, у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки – День науки, встановлений Указом Президента від 14.02.1997 № 145/97. Цьогоріч він припадає на 18 травня.

З цієї нагоди 16 травня 2019 року вчена рада Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради організувала та провела зустріч у форматі круглого столу, до якої, крім членів вченої ради, долучились аспіранти, студенти, випускники магістратури та аспірантури академії, які виявляють інтерес до наукових досліджень.

Головна мета проведення круглого столу – узагальнення результатів наукових здобутків науково-педагогічного колективу академії в контексті розвитку сучасної освіти та обговорення перспектив організації наукової діяльності закладу.

Зі словами привітання та заохочення до спільної праці у царині науки до присутніх звернувся Анатолій Миколайович Зубко, ректор академії, кандидат педагогічних наук, професор.

Захід відбувався на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №39 «Школа-родина» Херсонської міської ради, директором якої є Ольга Миколаївна Маренчук, випускниця магістратури академії. У своєму виступі Ольга Миколаївна високо оцінила діяльність академії як наукової установи та подякувала викладачам за якісну підготовку студентів і аспірантів.

Актуальні проблеми сучасної шкільної освіти у своїх виступах порушили Михайло Васильович Гончар, кандидат педагогічних наук, начальник відділу освіти Каховської міської ради, та Інна Анатоліївна Горобець, заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня – гімназія» № 7 Херсонської міської ради, – випускники аспірантури. Саме навчання в аспірантурі академії дало змогу їм здійснити мрію – стати науковцями, захистити кандидатські дисертації.

На важливості впровадження наукових досліджень у практику роботи сучасної школи наголошували й аспіранти – Наталя Євгенівна Галицька, учитель Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №  24 з поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови, вчитель біології, основ здоров’я, та Володимир Володимирович Сушко, учитель Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Херсонської міської ради, учитель української мови і літератури.

Ольга Сергіївна Радіонова, директор станції юних натуралістів Каховської міської ради, студентка академії, у своєму виступі зазначила, що навчання в магістратурі є необхідністю для сучасного керівника закладу освіти, дає можливість значно підвищити якість власного життя та забезпечити ефективне керівництво в освіті.

Завідувачі кафедр у своїх виступах окреслили основні здобутки та подальші перспективи наукових досліджень, представили результати роботи кафедр з окремих напрямів науково-методичної діяльності.

Василь Васильович Кузьменко, завідувач кафедри педагогіки й менеджменту освіти, доктор педагогічних наук, професор, зазначив, що підготовка наукових кадрів в академії є важливою складовою формування освітнього простору України та області.

Галина Сергіївна Юзбашева, завідувач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін, кандидат педагогічних наук, доцент, відзначила важливість співпраці науково-педагогічних працівників кафедри з районними центрами з обслуговування закладів освіти щодо науково-методичного супроводу дослідно-експериментальної роботи.

Віталія Володимирівна Примакова, професор кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти, доктор педагогічних наук, представила досвід роботи кафедри щодо наукового супроводу роботи обласної творчої групи вчителів фізичної культури.

Тетяна Вільямівна Комінарець, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій, кандидат філологічних наук, доцент, у своєму виступі висвітлила особливості підготовки науково-педагогічних працівників кафедри до роботи Літньої школи «Освітні ініціативи».

Завідувачі та викладачі кафедр виступали із пропозиціями щодо перспектив наукового пошуку та публікації результатів досліджень у наукових виданнях.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову