18 січня 2019 року до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали вчителі-вихователі груп продовженого дня закладів загальної середньої освіти Херсонської області.

18 січня 2019 року до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали вчителі-вихователі груп продовженого дня закладів загальної середньої освіти Херсонської області. Освітянам були презентовані бібліотечні ресурси, які можливо використовувати у своїй роботі.

Під час професійної екскурсії вчителі дізналися про проекти дитячої бібліотеки, програми закладу, роботу клубів. Провідні фахівці залюбки відповідали на всі запитання, ділилися досвідом своєї роботи з дошкільнятами,  молодшими школярами, учнями середньої та старшої школи, а також досвідом роботи з батьками, адже в бібліотеці вже багато років діє «Школа батьків».

Також учасники дня інформації переглянули та спробували програти в пізнавальні ігри, які розробили працівники  відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, такі як «Математичний морський бій», «Веселі перевертунчики», «Поле див», «Літературний футбол», «Ерудит шоу», «Інтелектуальне асорті».

Про роботу з учнями середнього та старшого шкільного віку розповіли фахівці Читальної зали бібліотеки. Незвичайні шоу, правові заходи, фестивалі, проекти на підтримку читання — це напрями роботи відділу, завдяки яким бібліотекарі намагаються привернути увагу до читання книг.

Учителям також було презентовано електронні ресурси бібліотеки, які розміщенні на сайті бібліотеки у вільному доступі і всі охочі можуть їх використовувати у своїй роботі: ігродром, ігри патріотів Херсонщини, БібліоКре@тив тощо.

Наостанок освітянам запропонували огляд нових сучасних популярних книг «Бестселер у кадрі», які знаходяться в секторі абонементу.

Під час підбиття підсумків комплексного заходу «Бібліотечні ресурси та можливості на допомогу вчителям-вихователям груп продовженого дня» вчителі домовились про співпрацю з бібліотекою і про нові зустрічі.

Категорія: Новини
Оберіть мову