28 листопада 2018 року на базі Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради (директор Ірина Анатоліївна Мітковська) відбувся обласний науково-практичний семінар для вчителів пілотних класів Нової української школи з упровадження всеукраїнського експерименту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти» з теми «Створення безпечного психологічного простору для кращого самовираження особистості другокласника в умовах пілотування Нової української школи».

28 листопада 2018 року на базі Херсонської спеціалізованої школи  І-ІІІ ступенів  №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов  Херсонської міської ради (директор Ірина Анатоліївна Мітковська) відбувся обласний науково-практичний семінар для вчителів пілотних класів Нової української школи з упровадження всеукраїнського експерименту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти» з теми «Створення безпечного психологічного простору для кращого самовираження особистості другокласника в умовах  пілотування Нової української школи». Учасниками семінару були науково-педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», директори, заступники директорів з навчально-виховної роботи пілотних закладів освіти Херсонської області, заступники директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Херсонщини, які навчаються на курсах підвищення кваліфікації вчителів у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Практична частина заходу розпочалася показовим уроком математики «Подорожуємо країною, спостерігаємо, лічимо»  (учитель Тетяна Миколаївна Бурятинська). Під час уроку учні, подорожуючи  запропонованим учителем маршрутом, демонстрували вміння ефективного спілкування, працювали в групах, виконували обчислення в межах теми (з використанням конструктора Lego), працювали над розв’язанням задач. Також учасникам семінару було запропоновано  переглянути заняття інтегрованого навчального  курсу «Я досліджую світ» з теми «Як зробити територію комфортною» (учитель Юлія Дмитрівна Харченко). Діти, працюючи в центрах навчальної діяльності, виконували різноманітні цікаві завдання, що сприяли розвитку пізнавальної активності й формуванню ключових та предметних компетентностей здобувачів освіти з кількох освітніх галузей: мовно-літературної, математичної, природничої, технологічної, соціальної і здоров’язбережувальної.

Психолог школи Олена В՚ячеславівна Кравчук провела з учнями та вчителями тренінгові та діагностичні вправи «Діагностика емоційного стану учня», «Малюнок на двох».

У межах семінару відбувся тренінг із питань упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання «Гра по-новому, навчання по-іншому в освітньому просторі Нової української школи», який провела тренер  The  LEGO Foundation Олена Анатоліївна Черевична. Було продемонстровано дидакичні ігри та вправи з використанням технології «Шість цеглинок», використання яких допоможе тренувати в учнів пам’ять, розвивати моторику, увагу, оперативну пам’ять, ментальну гнучкість і творче мислення. Учителі мали можливість на власному досвіді відчути силу педагогіки гри як системи, методу та інструменту навчання й отримали неабияке задоволення від спостереження за діяльністю дітей.

Під час підбиття підсумків учасники семінару обмінялися думками та враженнями, обговорили проблемні питання,  пов’язані з  реалізацією  нового Державного стандарту початкової освіти, відзначили  цінність напрацьованого досвіду, систему роботи педагогічного колективу  в умовах Нової української школи.

Категорія: Новини
Оберіть мову