02 травня 2018 року в Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбулася зустріч ректора академії Анатолія Миколайовича Зубка за підсумками проведення Всеукраїнського освітнього форуму «Нова українська школа – діалог з В. О. Сухомлинським», присвячений 100-річчю від дня народження В. О. Сухомлинського, який проходив 25-26 квітня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради та Херсонського державного університету.

02 травня 2018 року в Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбулася зустріч ректора академії Анатолія Миколайовича Зубка за підсумками проведення Всеукраїнського освітнього форуму «Нова українська школа – діалог з В. О. Сухомлинським», присвячений 100-річчю від дня народження В. О. Сухомлинського, який проходив 25-26 квітня 2018 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради та Херсонського державного університету. Анатолій Миколайович щиро подякував колективу, що знайшли можливість і засоби об’єднати воєдино зусилля багатьох науковців, учителів, майстрів, вихователів, керівників усіх рівнів, дітей та їхніх батьків у досягненні спільної мети – поділитися безцінним досвідом педагогічної спільноти Херсонщини щодо втілення в життя ключових ідей педагогічної спадщини Василя Олександровича Сухомлинського.

Також слова вдячності були адресовані тим людям, які своєю повсякденною працею забезпечують чистоту та порядок, атмосферу затишку й комфорту на території закладу, дбайливо доглядають за зеленими насадженнями, а тому біля академії завжди багато малечі, гамірно й людно.

У своїй промові Анатолій Миколайович не оминув увагою і вагомий внесок у проведення свята вчителів початкових класів м.Херсона, які подарували учасникам форуму можливість спостерігати за роботою дітей під час уроків на природі. Педагоги майстерно заохочували дітей мислити, щиро й безпосередньо ділитися своїми думками, збуджували у своїх вихованців фантазію, творчу уяву. Зокрема ректор зазначив, що в ході форуму було представлено такі напрацювання, які органічно перегукувалися з Концепцією Нової української школи, що тільки стверджує актуальність педагогічних ідей великого українського педагога.

Особливу вдячність було висловлено авторам, які надіслали статті для публікації у фаховому збірнику наукових праць «Педагогічний альманах», у збірнику матеріалів конференції, найрізноманітніші матеріали (статті, сценарії, малюнки, відеоролики, презентації тощо) у збірнику матеріалів фестивалю «Василеві передзвони» з різних куточків України, а це близько двохсот дописувачів.

Разом з тим ректор висловив побажання, щоб академія не тільки під час проведення таких заходів була осередком сучасних ідей, а щоб це відбувалося повсякчас, щоб заклад став справжнім дороговказом у втіленні їх у шкільну практику.

Форум став стартовим майданчиком для педагогічної спільноти, дав натхнення й потребу людям з великим покликанням, з великим і гордим  ім’ям Учитель зробити все можливе, щоб принаймні в школі кожна дитина була щасливою, як мріяв про це В.О.Сухомлинський.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову