01-02 лютого 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в рамках підготовки педагогічних працівників Херсонської області до реалізації програми виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» з питань попередження торгівлі людьми було проведено спецкурс для слухачів курсів підвищення кваліфікації – заступників директорів з виховної роботи

01-02 лютого 2018 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в рамках підготовки педагогічних працівників Херсонської області до реалізації програми виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» з питань попередження торгівлі людьми було проведено спецкурс для слухачів курсів підвищення кваліфікації – заступників директорів з виховної роботи.

У заході взяли участь заступники директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти з Білозерського, Берисласького, Високопільського, Великоолександрівського, Генічеського, Голопристанського, Каховського, Олешківського, Чаплинського районів; міст Нової Каховки, Каховки, Херсона; Асканія-Нова, Гладківського, Чаплинського ОТГ.

Протягом двох днів роботи, проведеної у форматі семінару-тренінгу, його учасники разом з тренерами Віталією Володимирівною Примаковою, доктором педагогічних наук, завідувачем кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»; Юлією Анатоліївною Агачевою, кандидатом психологічних наук, старшим викладачем кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», ознайомилися з основними аспектами проекту впровадження програми з попередження торгівлі людьми, що реалізує Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Під час тренінгів учасники мали можливість обговорити нові виклики і завдання виховної роботи у сфері протидії торгівлі людьми, усвідомити її актуальність в умовах сьогодення; ознайомитися з умовами ефективної організації безпечного освітнього середовища, сформувати власний погляд на проблему та шляхи її розв’язання, опрацювати блоки програми, розрахованої на роботу з учнями 7-11 класів, ознайомитися з її метою, структурою, змістом і докладно розробленим навчально-методичним забезпеченням; усвідомити суть системи виховних заходів та методику їх проведення; зосередити увагу на важливості партнерства з батьками, громадою в освітньому процесі для створення безпечного простору та запобігання деструктивним процесам у соціумі.

Результатами роботи стали: обізнаність педагогів з різноаспектних питань проблеми; оволодіння ефективними методами роботи з дітьми і підлітками. Під час обговорення результатів семінару-тренінгу учасники підтвердили готовність до роботи з упровадження виховної програми, обговорили план подальшої роботи в зазначеному напрямі, висловили вдячність за організацію навчання.

Усі учасники отримали сертифікати та навчально-методичні матеріали з теми семінару-тренінгу.

Категорія: Новини
Оберіть мову