24 січня 2018 року до колективу КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та слухачів курсів підвищення кваліфікації завітав на творчу зустріч Анатолій Володимирович Жупина – головний редактор газети «Новий день», заслужений журналіст України, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Ділова людина України»

24 січня 2018 року до колективу КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та слухачів курсів підвищення кваліфікації завітав на творчу зустріч Анатолій Володимирович Жупина – головний редактор газети «Новий день», заслужений журналіст України, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Ділова людина України».

Представляючи шановного гостя аудиторії слухачів, професор, ректор академії Анатолій Миколайович Зубко наголосив на тому, що професія журналіста є зараз дуже потрібною, а газета, яку очолює Анатолій Володимирович, є своєрідним рупором і виразником наболілих проблем як суспільства загалом, так і кожної людини зокрема. Про це красномовно свідчить тематика публікацій газети, оскільки на шпальтах газети можна було ознайомитися, наприклад, зі статтями про становище вчителя («Хто захистить учителя?»), про випускників шкіл Херсонщини, які героїчно захищали Донецький аеропорт, про розв’язання питання існування дитячого садка в селищі, про проблеми бібліотек чи про децентралізацію тощо.

Справді, саме висвітлення реального стану речей не залишить байдужими наших людей, спонукає їх до громадянської активності та відповідальності. Як підкреслив Анатолій Миколайович, звертаючись до слухачів з проханням поставити запитання головному редакторові чи висловити пропозиції щодо покращення газети «Новий день», «якщо ми не будемо брати участі у створенні інформаційного поля, жодне видання не буде таким, яким ви хочете його бачити».

Присутні жваво відгукнулися на заклик до співпраці й поставили низку запитань та запропонували своє бачення розвитку газети. Зокрема, прозвучали пропозиції щодо урізноманітнення дитячої сторінки, її кольорової гами, насиченості загадками, іграми, квестами, цікавими оповіданнями сучасних українських письменників. Працівники позашкілля запропонували цікаві ідеї щодо проведення конкурсів патріотичного спрямування, які сприяли б захопили дітей історією та географією  рідного краю. Обговорили й проблему перенасичення газети інформаційним негативом, адже читачам бракує позитивних новин, які є і їх потрібно висвітлювати.

Утім, найбільше було пропозицій щодо розширення кола питань, які безпосередньо стосуються учительської спільноти, ішлося і про створення сторінки для освітян, і про те, щоб публікувалися статті вчителів про важливі події школи, села.

Загалом зустріч виявилися цікавою і продуктивною, оскільки в результаті живого спілкування педагоги відчули, що газета «Новий день» справді цікавиться їхньою думкою про свою діяльність. Сподіваємося, що висловлені пропозиції підуть на користь улюбленій газеті херсонців і коло її читачів тільки розширюватиметься.

Категорія: Новини
Оберіть мову