14 грудня 2017 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено семінар-практикум на тему «Нормативно-правове забезпечення діяльності об’єднаних територіальних громад з питань управління підпорядкованими закладами освіти»

14 грудня 2017 року відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено семінар-практикум на тему «Нормативно-правове забезпечення діяльності об’єднаних територіальних громад з питань управління підпорядкованими закладами освіти» для завідувачів районних (міських) методичних кабінетів, методистів (спеціалістів) відділів освіти об’єднаних територіальних громад, керівників закладів освіти, працівників економічних служб. Усього взяло участь у роботі семінару-практикуму 65 осіб – представників усіх районів області та територіальних громад.

Під час етапу організації та підготовки семінару представники районів, громад мали можливість зазначити, які саме проблемні питання їх турбують, а саме: застосування основних законодавчих актів з питань формування освітніх округів та затвердження опорних закладів загальної середньої освіти; розширення автономії закладів освіти у зв’язку з набранням чинності нової редакції Закону України «Про освіту» та внесенням змін до структурних законів з питань освіти.

З привітальним словом до учасників семінару-практикуму звернувся Анатолій Миколайович Зубко, доктор філософії, професор, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Ірина Ярославівна Жорова, перший проректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», доктор педагогічних наук, професор розкрила питання особливості імплементації Закону України «Про освіту» у практику роботи закладів освіти.

Лідія Іванівна Слободенюк, проректор з навчально-методичної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» акцентувала увагу роботі методичних служб, організації методичного забезпечення педагогічних працівників підпорядкованих закладів освіти, а також розкрила організаційні питання освітнього сервісу для педагогів щодо проходження курсів підвищення кваліфікації при КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

У ході роботи семінару методист навчально-методичної лабораторії координації методичної діяльності Юрій Сергійович Гаврилюк розкрив організаційні та правові питання щодо передачі закладів освіти до комунальної власності об’єднаних територіальних громад; дотримання законодавства в частині укладення трудових відносин з педагогічними працівниками закладів освіти у зв’язку зі зміною власника. Учасники заходу цікавилися також питаннями формування кошторисів на утримання закладів освіти та освітньою субвенцією – порядком її формування та витрачання; питання розширення автономії закладів освіти у зв’язку з набранням чинності нової редакції Закону України «Про освіту».

Після висвітлення основних тем семінару учасники отримали індивідуальні консультації з широкого спектру правових питань, які турбують освітян: це й організація роботи інклюзивних класів у сільських школах, і кадрові відносини між засновниками, адміністрацією закладів освіти та педагогом тощо.

Категорія: Новини
Оберіть мову