28-29 листопада 2017 року навчально-методичною лабораторією іноземних мов було проведено обласний науково-практичний семінар на тему «Концепція мовної інтерференції на уроках англійської та іспанської мов» для вчителів іноземних мов.

28-29 листопада 2017 року навчально-методичною лабораторією іноземних мов було проведено обласний науково-практичний семінар на тему «Концепція мовної інтерференції на уроках англійської та іспанської мов» для вчителів іноземних мов.

У ході роботи семінару розглядалося питання впровадження  другої іноземної мови у закладах загальної середньої освіти, коли учні вже мають базові знання першої іноземної мови. Семінар  проходив два дні на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» і Херсонської  спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів № 54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов Херсонської міської ради.

У перший день роботи семінару висвітлювалися теоретичні питання вивчення другої іноземної мови у загальноосвітній школі, а саме: вікові особливості учнів та проблема інтерференції – впливу базових знань першої іноземної мови на процес вивчення другої. Учасникам семінару було продемонстровано методичні матеріали з досвіду роботи Ірени Венедіктової, учителя англійської мови, і Світлани Кушнаренко, учителя іспанської мови Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов Херсонської міської ради. Запропонувала свої педагогічні наробки Ірина Юрченко, учитель французької мови Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням французької мови Херсонської міської ради, яка звернула увагу на позитивні й негативні аспекти мовної інтерференції на уроках другої іноземної мови. Ганна Стогар, учитель іспанської мови Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонської міської ради, продемонструвала систему граматичних вправ з іспанської мови як другої іноземної для учнів середньої ланки.

Продовжив роботу семінар на базі Херсонської спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів № 54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов Херсонської міської ради. Учителі – учасники заходу переглянули фрагменти уроків з англійської та іспанської мов, де вони вивчаються у форматі другої іноземної. Вчителі Ольга Гром та Оксана Ковтунович провели мікротренінги для учасників семінару з елементами практичних занять з фонетичних, лексичних і граматичних вправ.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову