17 листопада 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар «Тематика здорового харчування у змісті освіти середньої школи: молоко та молочні продукти» за підтримки Українського клубу аграрного бізнесу та благодійної організації «Центр споживчих ініціатив».

17 листопада 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар «Тематика здорового харчування у змісті освіти середньої школи: молоко та молочні продукти» за підтримки Українського клубу аграрного бізнесу та благодійної організації «Центр споживчих ініціатив».

У роботі семінару взяли участь учителі економіки, фінансової грамотності та основ здоров’я Бериславського, Білозерського, Високопільського, Горностаївського, Нижньосірогозького, Олешківського, Чаплинського районів, міст Гола Пристань, Каховка, Нова Каховка та Херсон.

З вітальним словом до учасників семінару звернулись Анатолій Миколайович Зубко, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук, професор; Вікторія Оникієнко, координатор проекту «Три молочні продукти на день», прес-секретар Українського клубу аграрного бізнесу; Оксана Василівна Овчарук, завідувач відділу компаративістики інформаційно-освітніх інновацій ІІТЗН НАПН України, кандидат педагогічних наук.

Зоя Володимирівна Філончук, доцент кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук, розкрила проблему здорового харчування як складову наскрізної змістової лінії «Здоров’я і безпека» навчальних програм закладів середньої освіти.

Вікторія Оникієнко, прес-секретар Українського клубу аграрного бізнесу, представила проект «Три молочні продукти на день», підкреслила актуальність підтримки освітніх ініціатив з питань здорового харчування.

Катерина Глушаниця, менеджер із зовнішніх зв’язків з науково-експертними установами й організаціями компанії «Данон-Україна», у своїй доповіді зазначила, що харчування є одним іх ключових факторів впливу на здоров’я людини; охарактеризувала зміни, що відбулися у свідомості виробників та споживачів молочних продуктів.

Лариса Миколаївна Пужайчереда, головний редактор журналу «Економіка в школах України» ВГ «Основа», презентувала навчальні матеріали «Молоко та молочні продукти» для учнів 6-7 класів; надала методичні рекомендації щодо впровадження курсів за вибором зазначеної тематики в навчальний процес сучасної школи та проведення заходів з питань здорового харчування.

Учасники семінару здійснили екскурсію на підприємство «Данон-Дніпро».

 

 

 

 

 

Категорія: Новини
Оберіть мову