07 листопада 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася нарада «Особливості державної підсумкової атестації учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які у 2018 році здобувають повну загальну середню освіту».

07 листопада 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася нарада «Особливості державної підсумкової атестації учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які у 2018 році здобувають повну загальну середню освіту».
Організатори заходу – Херсонський регіональний центр оцінювання якості освіти, управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації, Комунальний вищий навчальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

У роботі семінару взяли участь директори та заступники директорів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації; відповідальні особи з питань ЗНО у професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Анатолій Миколайович Зубко – професор, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», привітав учасників наради та закцентував увагу на важливості своєчасної підготовки до організації зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

Максим Юрійович Кирпенко – директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти, у своєму виступі ознайомив з нормативно-правовим забезпеченням зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Ніна Іванівна Левенець – заступник начальника управління – начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та інспекції навчальних закладів управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації, розповіла про особливості проведення державної підсумкової атестації учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які здобувають повну загальну середню освіту у 2018 році; рекомендувала керівникам закладів освіти внести зміни до навчальних планів щодо проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури.

Світлана Федорівна Одайник – проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», наголосила на важливості проведення роз’яснювальної роботи серед учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних і вищих навчальних закладів щодо порядку проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання, використання результатів ЗНО під час вступу до вищих навчальних закладів і зарахування результатів ЗНО як оцінок за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Олена Володимирівна Рудік – заступник директора Херсонського РЦОЯО, запропонувала для розгляду актуальні питання зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року та розкрила на особливості реєстрації випускників для участі у ЗНО.

Райміля Талятівна Бондаренко – начальник організаційно-технологічного відділу Херсонського РЦОЯО, надала інформацію про пробне зовнішнє незалежне оцінювання як важливу складову підготовки абітурієнтів до ЗНО, зосередила увагу слухачів на особливостях реєстрації для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2018 року.

Учасники наради підбили підсумки та внесли пропозиції щодо організації та проведення ЗНО в 2018 році у Херсонській області.

Категорія: Новини
Оберіть мову