20 квітня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розпочали роботу курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників із проблеми «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» за очно-дистанційною формою навчання, що відбувся в межах швейцарсько-українського проекту.

20 квітня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розпочали роботу курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників із проблеми «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» за очно-дистанційною формою навчання, що відбувся в межах швейцарсько-українського проекту. Метою проведення таких курсів є ознайомлення керівників опорних шкіл, що приєдналися до реалізації проекту, з питаннями освіти для демократичного громадянства й освіти з прав людини.
Відкрила захід Ірина Ярославівна Жорова, регіональний координатор проекту, доктор педагогічних наук, доцент, проректор з наукової роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка акцентувала на актуальності розвитку громадянських компетентностей у школярів, ознайомила з планом реалізації проекту в Херсонській області.
Під час організаційно-настановної сесії слухачі мали змогу ознайомитися з організацією роботи курсів, вимогами до написання випускних робіт, створення проектів від Сергія Олександровича Моїсеєва, кандидата педагогічних наук, доцента, завідувача кафедри виховної роботи. Базові принципи освіти для демократичного громадянства й освіти з прав людини схарактеризувала Людмила Петрівна Марецька, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії української мови і літератури. Можливості використання електронного ресурсу «Проект DOCCU в Херсонській області» з метою пошуку й обміну інформацією розкрила Олена Вікторівна Кохановська, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін. Ганна Олександрівна Соценко, директор Опорного закладу Скадовський навчально-виховний комплекс «Академічна гімназія» Скадовської міської ради розповіла присутнім про можливості й основні принципи учнівського самоврядування в навчальних закладах.
Перший день курсів виявився насиченим. Бажаємо слухачам успіхів та продуктивної роботи у розбудові нової демократичної школи.

Категорія: Новини
Оберіть мову