14 квітня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-методичний семінар «Вивчення культури Японії в умовах таборів з денним перебуванням дітей».

На виконання Указу Президента України від 11 січня 2017 року № 1/2017 № 471 «Про проголошення 2017 року Роком Японії в Україні», та з метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією, зближення двох культур та народів, посилення міжособистісних контактів 14 квітня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-методичний семінар «Вивчення культури Японії в умовах таборів з денним перебуванням дітей».
Відкрив роботу семінару начальник управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Євген Анатолійович Криницький, зазначивши, що проведення Року Японії в Україні стане важливою віхою в українсько-японських двосторонніх взаєминах, сприятиме зближенню наших культур та народів, посилить міжлюдські контакти. А також зазначив, що за роки незалежності нашої країни багато українців відкрили для себе унікальну японську культуру і стали її щирими шанувальниками.
Про підготовку до відпочинкової кампанії 2017 року та особливості роботи з вивчення історії та культури Японії розповіла начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи, інтернатних закладів управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Ірина Миколаївна Лисенко.
Про реалізацію програми «Кусаноне» та інших програм грантової допомоги в Херсонській області» учасників семінару інформувала начальник відділу підготовки та супроводження грантових проектів управління інвестиційної діяльності та грантових проектів Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності та промислової політики Херсонської обласної державної адміністрації Олена Сергіївна Якуба.
З історією японської державності і культури, особливостями японської культурної традиції педагогів ознайомила викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Тетяна Адамівна Асламова.
Майстер-клас зі створення японського оберігу із тканини сарубобо, виготовлення об’ємних картин із картону і тканини в японській техніці аплікації своїми руками осіє провела керівник зразкового художнього колективу «Майстриня» Херсонського палацу дитячої та юнацької творчості Херсонської міської ради Поліна Константинівна Кулішова. А вчитель навчально-виховного комплексу Асканія-Нова «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-позашкільний навчальний заклад-гімназія» Чаплинської районної ради Херсонської області Ілля Федорович Терновий поділився з учасниками семінару методичними знахідками щодо підвищення зацікавленості учнів у вивченні японської культури.
Наприкінці семінару за круглим столом свої враження висловили вчителі; відбувся обмін думками зацікавлених людей. Педагоги отримали папки навчально-методичних матеріалів з тематики семінару в електронному вигляді.
Не викликає сумніву, що це — ще один крок на шляху до співдружності двох країн. А зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову