18 лютого 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся фінальний етап XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

18 лютого 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся фінальний етап XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Цей конкурс зібрав справжніх поціновувачів, знавців української мови, українського слова, з-поміж яких і учні 3–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні ПТНЗ, студенти вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації Херсонщини. Розпочався захід з урочистостей, під час яких відбулася церемонія нагородження учасників — переможців III етапу конкурсу — дипломами I, II та III ступеня.

Відкрив свято Анатолій Миколайович Зубко, заслужений працівник освіти, доктор філософії, професор, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», висловивши захоплення цілеспрямованістю, наполегливістю наших конкурсантів на шляху до мети та побажавши учням і студентам перемог у фінальному етапі.

Представник Ліги українських меценатів Іван Петрович Лопушинський, заслужений працівник освіти України, доктор наук з державного управління, професор, завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, у присутності членів оргкомітету відкрив пакет із завданнями, які укладені Лігою українських меценатів і Міністерством освіти і науки України.

Дипломами I ступеня та подарунками від Ліги українських меценатів учнів та студентів нагороджувала Олена Вікторівна Мочалюк — завідувач сектору професійно-технічних навчальних закладів, науки та координації роботи вищих навчальних закладів управління освіти, науки та молоді Херсонської державної обласної адміністрації. У своєму вітальному слові Олена Вікторівна наголосила на важливій ролі знань з української мови як державної в становленні молодих громадян України. Нагороджуючи переможців дипломами II ступеня, Іван Петрович Лопушинський висловив особливу подяку вчителям української мови і літератури області за те, що вони своїм прикладом пробуджують в учнів любов, пошану до української мови, нестримну жагу до її пізнання як науки. Голова журі III етапу конкурсу серед учнівської молоді Тетяна Вільямівна Комінарець, кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», звертаючись до учнів, студентів, викладачів, підкреслила актуальність та важливість проведення таких заходів, як конкурс знавців української мови, оскільки в сучасному світі саме рідне слово має великий сенс у становленні особистості.

Атмосферу урочистості і разом з тим родинного затишку допомогли створити вихованці зразкового аматорського ансамблю бандуристів «Чарівні струни» (художній керівник Любов Петрівна Яновська-Пригода) Херсонської музичної школи № 3 (директор Ігор Олексійович Полевіков). Ведучі свята та солістки, які запалили публіку своїм виконанням українських пісень, — учні Херсонської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 32 (директор Володимир Васильович Педченко). У захваті були глядачі й від пісенного вітання вчителя української мови і літератури Херсонської спеціалізованої школи № 31 (директор Володимир Вікторович Новгородський) Ольги Миколаївни Гудими та її доньки — учасниці конкурсу — Ярослави Гудими, які у фіналі заходу виконали пісню «Мова єднання».

Після урочистої частини конкурсанти виконували завдання з української мови, роботи передано на перевірку до Ліги українських меценатів (м. Київ).

Щиро сподіваємося, що й цього року Херсонська область буде гідно представлена та матиме своїх переможців. Результати конкурсу будуть оголошені орієнтовно в березні і оприлюднені на сайті академії.

DSCF0403

DSCF0406

DSCF0408

DSCF0412

DSCF0417

DSCF0425

DSCF0436

Категорія: Новини
Оберіть мову