30 листопада 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розпочав роботу триденний семінар-тренінг з підготовки тренерів для керівників шкіл і вчителів Міжнародного швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU»

30 листопада 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» розпочав роботу триденний семінар-тренінг з підготовки тренерів для керівників шкіл і вчителів Міжнародного швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU».

Учасниками семінару-тренінгу стали 20 науково-педагогічних працівників академії та 3 керівники закладів освіти, які будуть реалізувати основні положення проекту в 2017 році.

Відкрив захід Анатолій Миколайович Зубко, професор, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», який акцентував увагу на актуальностіформуваннянавичокщодорозвиткугромадянських компетентностей у керівників і вчителів, мотивував учасниківсемінару до активної, плідноїроботи в розбудовідемократичноїшколи.

Вікторія Валеріївна Сургаєва, майстер-тренер проекту, ознайомила всіх присутніх з планом реалізації проекту в Херсонській області, а також з цілями та завданнями тренінгу, змістом його роботи. Вона зазначила, що план реалізації проекту в Херсонській області передбачає розроблення організаційного супроводу, створення інформаційного простору та інтеграцію проекту в курсову перепідготовку педагогічних працівників.

У роботі семінару-тренінгу взяли участь експерти: Андрій Іванович Довгань, завідувач кафедри природничо-математичних дисциплін та технологій КВНЗ «Академія неперервної освіти» Київської обласної ради, Ольга Іванівна Садаєва, директор Білоцерківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 Білоцерківської міської ради Київської області.

Майстер-клас «Конфлікт. Що ми робимо, якщо ми не згодні?», проведений Ольгою Володимирівною Стребною і Ганною Олександрівною Соценко, надав можливість з’ясувати основні ознаки конфлікту та способи його вирішення. Вікторія Валеріївна Сургаєва і Олена Іванівна Данилова ознайомили учасників з європейським досвідом упровадження принципу визнання і поваги до різноманітності.

Перший день семінару пройшов плідно та якісно, усі збагатилися інформацією, неоціненним досвідом з методики проведення тренінгових занять, відчули радість спілкування з колегами в різних професійних ситуаціях.

IMG_7544

IMG_7551

IMG_7561

Категорія: Новини
Оберіть мову