14 червня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з української мови і літератури.

14 червня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з української мови і літератури. Учасниками додаткової сесії стали особи:

  • які не змогли взяти участь в основній сесії через причини, які не залежали від їх дій та волі, та на які вони не могли вплинути;
  • стосовно яких було допущено порушення процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що підтверджено відповідними рішеннями регламентних комісій;
  • які відбувають кримінальне покарання у закладах державної пенітенціарної служби України;
  • які проживають або проживали на окупованій території (Автономна Республіка Крим та місто Севастополь) і територіях, де здійснюється антитерористична операція.

До поважних причин, які перешкодили абітурієнту взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні під час основної сесії, належать:

  • участь у міжнародних змаганнях, конкурсах, олімпіадах, що включені до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України та Міністерства молоді та спорту України;
  • захворювання в період проведення зовнішнього оцінювання, що підтверджено медичною довідкою форми № 095/о, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14 лютого 2012 року № 110, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974, або копією листа непрацездатності;
  • смерть рідних по крові або по шлюбу;
  • стихійне лихо, пожежа, техногенна катастрофа в день або переддень проведення зовнішнього незалежного оцінювання;
  • інші виняткові обставини, що унеможливили участь абітурієнта у проходженні зовнішнього оцінювання.

У Херсонській області працював один пункт тестування у на базі Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школі школи І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради, Державного професійно-технічного навчального закладу «Дар’ївський навчальний центр № 10», Північного навчального центру № 90, Білозерської виправної колонії Херсонської області №105. На додаткову сесію ЗНО з української мови і літератури було зареєстровано 74 особи, з’явилося 53 учасника, що складає 72 % від кількості зареєстрованих осіб. На пунктах працювало: 23 педагогічних працівника (відповідальні, інструктори, чергові), 4 працівника ДСО при МВС. Контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання здійснювала 4 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

Зміст сертифікаційних робіт з української мови і літератури базового та поглибленого рівнів визначено на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури та укладено Українським центром оцінювання якості освіти.

Відповіді до завдань тестів з української мови і літератури буде розміщено 15 червня 2016 року на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Категорія: Новини
Оберіть мову