01.07.2016 р. Третій день семінару-тренінгу в межах швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Третій день семінару-тренінгу в межах швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» в Херсонській академії неперервної освіти розпочався з вправи-криголаму «Карета», яка сприяла створенню гарного командного настрою, згуртуванню учасників до спільної роботи.

У ході заходу головним експертом проекту Наталією Клокар було представлено методику проведення SWOT-аналізу діяльності навчального закладу. Під час групової роботи майбутніми тренерами зроблено SWOT-аналіз з позиції вчителів, учнів, батьків, депутатів місцевих рад. Узагальнивши думку всіх категорій, майстер-тренери представили SWOT-аналіз з позиції директора школи. Цей напрям роботи викликав жвавий інтерес в учасників тренінгу щодо викликів та реалій сучасної школи.

Під час аналізу умов навчання та викладання (майстри-тренери Ганна Соценко для компоненту «Керівники шкіл» та Людмила Марецька для компоненту «Учителі») учасники тренінгу за допомогою групової роботи визначали власну точку перебування на шляху до демократичного стилю навчання та відповідно – короткострокові та довгострокові цілі розвитку та поступу.

Практичне заняття «Побудова демократичної школи», яке провела Ольга Стребна, дало можливість тренерам компоненту «Учителі» у створену модель демократичної школи закласти отримані на тренінгу навички, продемонструвати здібності, свої найкращі людські якості.

Розглядаючи проблему «Життя в умовах демократії. Зростання в демократії» (майстер-тренер Олена Данилова), тренери мали можливість ознайомитися з моделлю учнівського самоврядування Скадовського НВК «Академічна гімназія», яку представила заступник директора Ірина Данильченко.

Під час рефлексивної вправи «Ми зірки» та «Наш професійний кейс» (майстер-тренер Вікторія Сургаєва) учасники семінару щиро й відверто ділилися враженнями від тренінгу, здобутками, досягненнями. Присутні на заході головний експерт проекту Наталія Клокар, експерти Андрій Довгань та Ольга Садаєва висловили вдячність ректорові академії Анатолієві Зубку, координаторові проекту в Херсонській області Ірині Жоровій за чітку й продуману організацію тренінгового навчання, команді майстер-тренерів — за злагоджену роботу,тренерам — за активну роботу на семінарі, за креативність і винахідливість у виконанні непростих завдань.

Щиро вдячні українським і швейцарським організаторам проекту за надану можливість співпраці, за безцінний досвід практичної реалізації концепції розвитку громадянських компетентностей в Україні.

Категорія: Новини
Оберіть мову