27-29 квітня 2016 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся авторський науково-практичний семінар з теми «Технологія створення персонального веб-ресурсу вчителя».

27-29 квітня 2016 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся авторський науково-практичний семінар з теми «Технологія створення персонального веб-ресурсу вчителя» (доктор педагогічних наук, професор А.М.Самойленко).

Участь у заході взяли 15 педагогів з міста Херсона та Херсонської області. До початку семінару учасники створили власну електронну поштову скриньку в системі Оutlook, акаунт на YouTube, на SlideShare, електронні матеріали.

Відкрила семінар Галина Сергіївна Юзбашева кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін академії, яка розповіла про значення персонального віртуального ресурсу для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів.

Автор семінару Олександр Миколайович Самойленко, доктор педагогічних наук, професор кафедри математики Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського ознайомив усіх учасників з сучасними тенденціями розвитку інформаційних технологій в освіті України, розкрив основну мету та завдання семінару. Також він окреслив основні питання, що згодом були відпрацьовані учасниками під час заходу: технологія створення персонального веб-ресурсу; принципи роботи з текстовою інформацією; методичні особливості створення відеолекцій для підтримки персонального веб-ресурсу вчителя; особливості проведення онлайн-занять; мережевий етикет тощо.

Учасники семінару використовували сучасні сервіси Microsoft: office 365, працювати з платформою Iversity, slideshare.net, YouTube.

Підсумком роботи була презентація персонального веб-ресурсу автора, обговорення проблем роботи з сучасними сервісами.

Кожен учасник отримав сертифікат і спланував подальшу роботу з колегами щодо створення персонального веб-ресурсу і використання його у навчально-виховному процесі загальноосвітніх закладів.

Категорія: Новини
Оберіть мову