16 березня 2016 року на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 Херсонської міської ради відбувся авторський науково-практичний семінар «Інновації в освіті».

16 березня 2016 року на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 Херсонської міської ради відбувся авторський науково-практичний семінар «Інновації в освіті» (Тамара Олексіївна Пушкарьова, автор програми «Росток», кандидат педагогічних наук, професор, начальник відділу проектного управління Інституту модернізації змісту освіти), до участі в якому були запрошені вчителі початкових класів, керівники методичних об’єднань учителів початкової школи, методисти міських і районних методичних кабінетів. У роботі заходу взяли участь 48 педагогів області.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся Руслан Олегович Віннік, директор школи. Він представив діяльність навчального закладу з упровадження інтегративно-діяльнісної технології «Росток». Для учасників семінару були продемонстровані уроки з навколишнього світу та математики. Урок з навколишнього світу в 2-А класі з теми «Орнаменти навколо нас» проводила спеціаліст вищої категорії, учитель початкових класів Ірина Валеріївна Дунаєвська. Учні класу здійснили подорож Древнім Римом, Древнею Грецією, Асірією, Єгиптом, Україною. Подорожуючи, вони закріплювали знання про види симетрії та орнаменту, показали фундаментальні знання з предмету та високий рівень сформованості природознавчої, громадянської компетентностей. Урок математики в 4-Б класі з теми «Задачі на рух» проводила спеціаліст вищої категорії , учитель початкових класів Віолетта Валеріївна Павлюченко. Учні вирішували приклади, виконували тренажери теоретичної та практичної спрямованості, розв’язували задачі за допомогою нетбуків. Це сприяло активізації навчальної діяльності, зацікавленості до теми та меншій втомлюваності молодших школярів. Захист проектів учнів 3-А класу з навчального предмета «Навколишній світ» з теми «Ліси – зелені легені планети», підготовлений спеціалістом вищої категорії, старшим учителем Оленою Володимирівною Демедюк, був спрямований на формування пошукової й дослідницької компетентностей молодших школярів, на підготовку учнів до участі в олімпіадах і роботі Малої академії наук.

Під час семінару відбулася відеоконференція з Тамарою Олексіївною Пушкарьовою, автором програми «Росток», кандидатом педагогічних наук, професором, начальником відділу проектного управління Інституту модернізації змісту освіти, яка розкрила мету, завдання й пріоритетні напрями роботи вчителя за інтегративно-діяльнісною технологією «Росток». Майстер-клас «Матриці уроків навколишнього світу та математики з використанням інформаційно-комунікаційних технологій», проведений спеціалістом вищої категорії, учителем-методистом, учителем початкових класів Людмилою Юріївною Кузнецовою і спеціалістом І категорії, учителем початкових класів Вікторією Орестівною Старюк, практично продемонстрував ефективні форми, методи і прийоми роботи інтегративно-діяльнісної технології «Росток», що сприяють всебічному розвитку молодшого школяра.

Під час роботи у круглому столі учасники обговорили питання щодо підвищення потенціалу і професійної майстерності вчителів шляхом упровадження інтегративно-діяльнісної технології «Росток» в практику роботи початкової школи.

За результатами заходу вчителі отримали сертифікати.

RHDBdUr7swI

sKKiRm-FVnU

U48cbDvHs_Q

zCzN1IvKFgA

Категорія: Новини
Оберіть мову