17 лютого 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-методичний семінар «Рідна мова як невід`ємна складова етнічної самоідентифікації учня».

17 лютого 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся науково-методичний семінар «Рідна мова як невід`ємна складова етнічної самоідентифікації учня», до участі в якому були запрошені голови громадських організацій національних меншин Херсонщини, керівники навчальних закладів.

Учасників семінару привітали Світлана Федорівна Одайник, проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук, доцент; Олена Іванівна Левандовська, завідувач науково-методичної лабораторії російської мови, зарубіжної літератури та національних меншин.

На захід був запрошений Павло Олександрович Гавриш, заступник директора Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації – начальник управління внутрішньополітичної діяльності.

Лекції, що були прочитані учасникам семінару, розкривали основні напрями роботи заходу, а саме: основні положення Закону України «Про мови» як аспект реалізації потреб національних меншин у галузі навчання і виховання, розвиток освіти національних меншин на Херсонщині, роль учителя у формуванні в школярів уявлень про етнічну ідентифікацію, стан мовної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах Херсонщини.

Розкриваючи особливості діяльності своєї організації, кожен із її представників акцентував увагу на консолідації усіх моральних, духовних і людських ресурсів населення Херсонщини для збереження миру та стабільності, на роботі з молоддю, її вихованні в дусі патріотизму, поваги до рідної культури та України, налагодженні тісних стосунків з представниками влади.

_DSC0023

_DSC0033

_DSC0040

_DSC0041

_DSC0043

Категорія: Новини
Оберіть мову