27-29 жовтня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено науково-методичний семінар «Ґендерні аспекти викладання прав людини»

27-29 жовтня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено науково-методичний семінар «Ґендерні аспекти викладання прав людини», у роботі якого взяли участь 28 учителів області. Учасники семінару опрацьовували понятійний апарат теорії ґендеру, розробили плакати з переліком поколінь прав людини й обговорювали їх ґендерні аспекти. У межах семінару також було проведено навчання учителів зі створення конспектів уроків нового типу (за умовами українсько-польського проекту «Уроки з підприємницьким тлом»).

Лекції та практичні заняття, провели педагогічні і науково-педагогічні працівники академії – завідувач науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я Катерина Вікторівна Мазаєва (особливості проведення уроків з підприємницьким тлом), кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології Ірина Вікторівна Воскова (теорії ґендеру), викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін Тетяна Адамівна Асламова (гендерна освіта і права людини).

Учасники семінару працювали в групах, парах, індивідуально з навчальними програмами, навчальним посібником «Уроки з підприємницьким тлом», відеоматеріалами, письмовими джерелами, вчилися технологіям розвитку критичного мислення – «Критерійному покеру» і «Різнокольоровим капелюхам Едварда де Боно», користувалися матеріалами ресурсних центрів академії з громадянської і ґендерної освіти.

За результатами семінару його учасники створили власні уроки історії і правознавства з підприємницьким тлом, отримали навчально-методичні матеріали з ґендерної освіти і прав людини та сертифікати.

Категорія: Новини
Оберіть мову