24 березня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася обласна науково-практична конференція «Розвиток фахової майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів і вчителів початкових класів у системі післядипломної освіти: реалії та перспективи».

24 березня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулася обласна науково-практична конференція «Розвиток фахової майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів і вчителів початкових класів у системі післядипломної освіти: реалії та перспективи». У заході взяли участь учителі початкових класів, завідувачі, методисти, вихователі дошкільних навчальних закладів, викладачі та студенти Херсонського державного університету.

Відкрила конференцію, окреслила її мету і завдання Ірина Ярославівна Жорова, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з наукової роботи КВНЗ«Херсонська академія неперервної освіти».

У пленарному засіданні з доповіддю «Психолого-педагогічний аспект розвитку професійної компетентності вчителя початкових класів» виступила Тетяна Вільямівна Комінарець, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики дошкільного виховання та початкового навчання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Тематика доповідей була дуже різноманітна. Так, Тетяна Іванівна Туркот, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики дошкільного виховання та початкового навчання наголосила на гуманізації взаємовідносин суб’єктів навчально-виховного процесу; Олеся Володимирівна Рідкоус, старший викладач кафедри педагогіки і психології, розкрила сутність поняття професійного саморозвитку  вчителя в педагогічній науці.

Учасники конференції розглянули питання щодо ролі особистості вчителя в гуманній педагогіці (Інна Вікторівна Поперечнюк, директор Херсонського НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І ступеня-гімназія» №7 Херсонської міської ради); упровадження особистісно орієнтовного підходу в дошкільній освіті (Інна Анатоліївна Горобець, заступник з навчально-виховної роботи НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І ступеня-гімназія» №7 Херсонської міської ради);  активізація співпраці з родиною як запорука успіху у вихованні дітей дошкільного віку (Лілія Василівна Чихун, вихователь Херсонського дошкільного навчального закладу № 9 Херсонської міської ради).

Особливу увагу привернули доповіді педагогів навчальних закладів, що є експериментальними майданчиками обласного та всеукраїнського рівня, – Наталії Володимирівни Гузік, завідувача КЗ «Великоолександрівський РМК», про творчість як вагомий чинник професійного зростання вчителя  в умовахекспериментального закладу; Лариси Вікторівни Захаренко, вихователя-методиста Великоолександрівського дошкільного навчального закладу № 1, про роль методичної служби в розвитку фахової майстерності вихователя в умовах експериментальної роботи;Любові Михайлівни Ткаліч, заступника з навчально-виховної роботи загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім.О.Довженка Новокаховської міської ради, про інноваційну педагогічну діяльність в умовах сучасної школи; Наталії Вікторівни Піддубної, заступника директора з навчально-виховної роботи Херсонської загальноосвітньої школи І ступеня №25 Херсонської міської ради, про методичний семінар як один із шляхів підвищення педагогічної майстерності вчителя початкової школи.

У межах конференції вчителі мали змогу зустрітися та поспілкуватися з Григорієм Павловичем Лишенком, кандидатом педагогічних наук, доцентом, завідувачем кафедри педагогіки і методик викладання дисциплін природничо-гуманітарного циклу Київського університету імені Бориса Грінченка, автором підручників з математики для початкової школи. Григорій Павлович ознайомив педагогів області зі структурою та концепцією підручників, їх змістовим наповненням. Автор звернув увагу на зміни, що внесені до підручника відповідно до нових програмових вимог, ознайомив присутніх з методичним інструментарієм щодо роботи над задачами, виразами, рівняннями тощо. Педагоги збагатили свій досвід, отримавши багато корисних методичних порад, висловили свої зауваження, пропозиції, спрямовані на формування математичної компетентності молодших школярів.

Усі доповіді, що прозвучали під час науково-практичної конференції, були надзвичайно актуальними та мали практичне спрямування.

_DSC0012

_DSC0004

_DSC0003

Категорія: Новини
Оберіть мову