21 і 28 березня 2015 року Український центр оцінювання якості освіти провів пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

21 і 28 березня 2015 року Український центр оцінювання якості освіти провів пробне зовнішнє незалежне оцінювання.Пробне тестування дає можливість абітурієнтам:

  • ознайомитися з процедурою реєстрації для участі в ЗНО;
  • ознайомитися з процедурою проведення ЗНО;
  • заздалегідь психологічно налаштуватися на складення тестів;
  • наочно ознайомитися зі структурою тестових завдань;
  • ознайомитися з правилами заповнення бланків типу А, Б; А+, Б+;
  • правильно розрахувати час для виконання тестових завдань;
  • самостійно визначити свій результат;
  • провести роботу над помилками;
  • розрахувати час доїзду до пунктів пробного тестування.

Тести пробного тестування відповідають програмам зовнішнього незалежного оцінювання та укладаються Українським центром оцінювання якості освіти.

Під час І сесії (21.03.2015) абітурієнти мали можливість скласти тестування з української мови і літератури. У Херсонській області працювало9 пунктів пробного ЗНО (із них 4 – у м. Херсоні, 2 – у м. Нова Каховка, 1 – у м. Каховка, 1 – у м. Генічеську, 1 – у м. Цюрупинську). На пробне ЗНО з’явилося 2047 учасників, що складає 95,6 % від кількості зареєстрованих осіб.

Під час ІІ сесії (28.03.2015)абітурієнти мали можливість скласти тестування з математики, історії України, біології, хімії, фізики, географії, англійської мови, німецької мови, французької мови, іспанської мови, російської мови. У Херсонській області працювало 9 пунктів пробного ЗНО (із них 4 – у м. Херсоні, 2 – у м. Нова Каховка, 1 – у м. Каховка, 1 – у м. Генічеську, 1 – у м. Цюрупинську). На пробне ЗНО з’явилося 1333 учасника, що складає 84,6 % від кількості зареєстрованих осіб.

Зміст сертифікаційних робіт ЗНО з української мови і літератури (базового та поглибленого рівнів),математики (базового та поглибленого рівнів), історії України, біології, хімії, фізики, географії, англійської мови, німецької мови, французької мови, іспанської мови, російської мови визначається на основі програм зовнішнього незалежного оцінювання.

Пробне ЗНО навчальних досягнень – це добровільне тестування осіб, що мають намір вступати до вищих навчальних закладів, проводиться за кошти фізичних та юридичних осіб. Вартість одного тестування в усіх регіонах України у 2015 році становила 89 гривень.

У день проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання допуск особи до пункту пробного тестування здійснювався за наявності таких документів:

  • паспорта (свідоцтва про народження);
  • запрошення для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні;
  • квитанції про сплату вартості послуг за проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Для кожного учасника пробного зовнішнього незалежного оцінювання на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти створено інформаційну сторінку «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО».

Після виконання тестових робіт усім учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання було видано інформаційний бюлетень із відповідями на тестові завдання та схемами підрахунку тестових балів. Для визначення результату за шкалою 100-200 балів необхідно буде скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на інформаційній сторінці «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО». Для цього потрібно зайти до «Особистого кабінету» та перенести у спеціальну форму відповіді з бланку А, які учасник заповнив під час пробного ЗНО. Результати пробного ЗНО не використовуються для оцінювання навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти. Інформація про свій рейтинг після пробного тестування дає можливість ефективно скоригувати підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року.

Для підготовки до тестування абітурієнтам доцільно скористатись сервісом zno.osvita.ua, що надає можливість onlin підготовки учасникам зовнішнього незалежного оцінювання.

Детальну інформацію про порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання, нормативно-правові акти, які регулюють питання проведення ЗНО, зарахування сертифікатів ЗНО, матеріали, необхідні для підготовки до участі в ЗНО можна отримати на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки України www.mon.gov.ua, Українського центру оцінювання якості освіти www.testportal.gov.ua та Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти www.test-center.od.ua.

Консультацію щодо організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у Херсонській області можна отримати у працівників науково-методичної лабораторії зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради за телефонами (0552) 41-13-81; 41-13-21, а також через електронну адресу znoripo@meta.ua

Категорія: Новини
Оберіть мову