11-13 березня 2015 року на базі академії відбувся обласний науково-практичний семінар «Міждисциплінарне вивчення педагогічних умов економічної соціалізації учнівської молоді».

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 11-13 березня 2015 року на базі академії відбувся обласний науково-практичний семінар «Міждисциплінарне вивчення педагогічних умов економічної соціалізації учнівської молоді».

У роботі семінару взяли участь учителі економіки та методисти районних методичних кабінетів Білозерського, Бериславського, Великолепетиського, Цюрупинського районів, міст Каховки та Херсона.

Відкрила семінар Людмила Миколаївна Назаренко, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри менеджменту освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», лекцією на тему «Змістова функція освітньо-соціалізуючого простору».

Катерина Вікторівна Мазаєва, завідувач науково-методичної лабораторії біології та основ здоров’я, обласний координатор польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом» (2014 рік), представила тему «Інтерактивні методи навчання як засіб формування підприємливості» таознайомила учасників семінару з досвідом реалізації цієї ідеї на уроках біології.

Любов Анатоліївна Гончаренко, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики викладання соціально-економічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», під час лекції розкрила основні проблеми міжкультурної комунікації як основи соціалізації особистості.

12 березня учасники семінару відвідали ДПТНЗ «Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії».

З вітальним словом до присутніх звернулася Надія Іванівна Лучко, директор ліцею, яка представила навчальний заклад та побажала плідної роботи учасникам семінару. Надія Іванівна наголосила, що у навчальному закладі приділяється значна увага формуванню активної життєвої позиції учнівської молоді, що є необхідною умовою її соціалізації.

Учасники семінару ознайомилися з організацією учнівського самоврядування в навчальному закладі, взяли участь у квесті «Професійна компетенція – основа фінансової незалежності», відвідали показ колекції «Просто-Шик» проекту «Креативний пошук».

Лідія Володимирівна Веремьєва, методист ліцею, та Олена Василівна Ільченко, викладач економіки та правознавства цього навчального закладу, ознайомили учасників семінару з досвідом роботи клубу підприємництва «ОЛІМП», який створено у 2013 році в ході реалізації польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва 2».

Досвід реалізації міждисциплінарної взаємодії під час проведення тижня права і підприємництва представила Олена Василівна Ільченко, викладач економіки та правознавства ліцею.

13 березня на практичному занятті в академії вчителі отримали методичні рекомендації від Наталії Миколаївни Чернявської, учителя-методиста, учителя економіки Цюрупинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 4, щодо методики вивчення окремих тем та проведення позакласної роботи під час вивчення курсу за вибором «Фінансова грамотність».

Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін, представила проблеми та перспективи розвитку шкільної економічної освіти, місце та роль курсів за вибором економічного спрямування у формуванні економічної культури учнів.

Завершився семінар проведенням круглого столу з проблеми «Міждисциплінарне вивчення педагогічних умов економічної соціалізації учнівської молоді» за участю викладачів, учителів і методистів.

IMG_4952

IMG_4971

IMG_4976

IMG_4985

IMG_4990

IMG_5005

IMG_5037

 

Категорія: Новини
Оберіть мову