13-14 листопада 2014 року науково-методичною лабораторією математики КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено обласний науково-практичний семінар «Роль індивідуальної освітньої програми учнів у контексті профільного навчання» для методистів, керівників районних методичних об’єднань, учителів математики

Галина Сергіївна Юзбашева, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» ознайомила учасників семінару з основними стратегічними напрямами Концепції профільного навчання відповідно до Міжнародного стандарту класифікації освіти. Увага вчителів була сконцентрована на основні завдання профільного навчання і його структуру.

Практична частина семінару проходила на базі Херсонського навчально-виховного комплексу«Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» №56 Херсонської міської ради. Ірина Ярославівна Сафонова, учитель математики, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист, для слухачів семінару провела урок у 10 класі з теми «Паралельність прямої та площини». Учитель математики Олена Віталіївна Гончарова, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист, підготувала і провела майстер-клас з теми «Задачі економічного змісту в математиці».

Вадим Сергійович Назаренко, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії інформатики, презентував освітній простір для вчителів, розповів про сучасні можливості інформаційних технологій та їх місце в розвитку профільного навчання.

Ольга Володимирівна Котова, кандидат фізико-математичних наук, старший викладач кафедритеорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», провела з учасниками семінару практичне заняття «Методичні особливості навчання теорії ймовірностей у профільних класах».

Юлія Іванівна Пономаренко, завідувач науково-методичної лабораторії математики КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Ганна Миколаївна Ізотова, методист лабораторії провели круглий стіл «Результативність реалізації Концепції профільного навчання в школах області». У ході круглого столу було розглянуто сучасні підходи до викладання математики в профільних класах. Активну участь у заході брали вчителі математики Новокаховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Ольга Василівна Рапопорт, Новоолексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Генічеського району Ольга Павлівна Грушевська. Вони поділилися досвідом про роботу своїх районних методичних об’єднань щодо роботи профільних класів, а також класів з поглибленим вивченням математики.

По закінченню семінарувчителі та методисти отримали методичні матеріали на електронних носіях та сертифікати учасника.

IMG_1564

Категорія: Новини
Оберіть мову