2 жовтня 2014 року на базі Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №31 відбулося чергове засідання творчої групи вчителів біології, учасників українсько-польського проекту «Уроки з підприємницьким тлом», який координують фахівці КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»

Фото2632 Фото2634 Фото2662

Катерина Вікторівна Мазаєва та Зоя Володимирівна Філончук, регіональні координатори проекту, проаналізували надані до публікації конспекти уроків біології та зазначили, що більшість з них відповідає встановленим тренерами проекту критеріям.

Учасники творчої групи відвідали урок біології в 11 класі з теми «Генетично-модифіковані організми», який провела спеціаліст вищої категорії, вчитель біології Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №31 Тетяна Семенівна Мороз. Апробація уроку показала, що складений вчителем конспект відповідає вимогам навчальної програми і практичним умовам навчання учнів.

Учні ознайомилися з генетично-модифікованими організмами, порівняли ГМО з іншими видами живих організмів; визначили їх роль у різних галузях; навчилися аналізувати переваги та можливі ризики використання генетично-модифікованих організмів.

Методи і форми роботи, використані вчителем, дозволили учням ефективно працювати в групі, шукати оптимальні шляхи вирішення проблеми, брати на себе відповідальність, спілкуватися, висловлювати свою думку та захищати її, що є запорукою формування в учнів підприємливості та ініціативності.

Участь в реалізації українсько-польського проекту «Уроки з підприємницьким тлом» сприяє розвитку професійної компетентності вчителів біології, розширює межі їх творчих здобутків.

Категорія: Новини
Оберіть мову