З 11 по 15 жовтня 2021 року науково-педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри педагогіки й менеджменту освіти Кохановська О.В. та викладач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій Швед Г.В. взяли участь в освітній подорожі «Стратегія і тренди, що підтримують розвиток і модернізацію університетів» до Республіки Чехія (Університет імені Масарика (м.Брно) та Університет імені Томаша Баті (м.Злін).

З 11 по 15 жовтня 2021 року науково-педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри педагогіки й менеджменту освіти Кохановська О.В. та викладач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій Швед Г.В. взяли участь в освітній подорожі «Стратегія і тренди, що підтримують розвиток і модернізацію університетів» до Республіки Чехія (Університет імені Масарика (м.Брно) та Університет імені Томаша Баті (м.Злін). Загалом у навчанні взяло участь 40 осіб з різних закладів вищої та післядипломної освіти України.

Захід розпочався на педагогічному факультеті Університету імені Масарика. Протягом двох днів українські й чеські науковці обговорювали питання міжнародної співпраці, особливості маркетингу як частини розвитку університету, глобальні стратегії розвитку закладів вищої освіти та підвищення їхнього рівня у світовому науковому просторі.

Продовження заходу відбувалося в Університеті імені Томаша Баті, зокрема на факультеті гуманітарних студій, який вразив надсучасним освітнім середовищем та модернізацією бібліотек. Науковці закладу поділилися з українськими колегами досвідом організації дослідницьких проєктів та особливостями функціювання докторських студій у межах університету.

Робота була продуктивною та цікавою. Інтеграція позитивного досвіду чеських колег дала можливість удосконалення роботи академії та переходу на новий європейський рівень надання освітніх послуг.

Категорія: Новини
Оберіть мову