Освіта має змінитися.

Освіта має змінитися. З питанням чому освіта має змінитися зрозуміло, адже світ вимагає змін, змін вимагають сучасні діти. Компонент «що?» залишається незмінним, оскільки важливо дітей навчити читати, писати, рахувати тощо. А от що вимагає змін, так це компонент «як?». Як навчати педагогам і як навчатися сучасним дітям. Саме цю проблему і розв’язували вчителі початкових класів (31 особа) на курсах підвищення кваліфікації з теми «Розвиток професійної компетентності вчителів початкових класів ЗЗЗСО», що відбулися в період з 14.06 по 18.06.2021 року.

Під час курсів творчі, умотивовані, зі щирою душею та великим серцем педагоги поринули у світ інновацій мовно-літературної освітньої галузі, опанували інструменти розвитку комунікативної та читацької компетентності, креативили та насолоджувалися процесом створення коміксів і бордів, занурилися в світ дитячого читання, в інтеграцію. зосередилися на особливостях психології цифрового читача, ознайомилися з інноваційними освітніми технологіями в початковій школі, розглянули різноманітні вправи щодо розвитку критичного мислення в молодших школярів. А ще обговорили особливості формувального оцінювання навчальних досягнень учнів, особливості викладання навчального інтегрованого курсу «Я досліджую світ» та усвідомили важливість діяльнісного підходу до викладання предметів.

За відгуками вчителів – усе вдалося! Навчання було цікавим і продуктивним.

Викладачі кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій щиро вдячні педагогам за неповторні емоції, цікаві обговорення, за відкритість,  активність, проявлену творчість, професіоналізм!

Категорія: Новини
Оберіть мову