07 червня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з фізики.

07 червня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з фізики.

У Херсонській області зареєстровано 815 осіб для тестування з фізики.

На пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ППЗНО) з’явилося 623 учасники, що складає 76,44 % від загальної кількості зареєстрованих.

Працювали 4 пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ППЗНО): 3 – у м. Херсоні; 1 – у м. Новій Каховці.

На ППЗНО працювали педагогічні, науково-педагогічні працівники (відповідальні, інструктори, чергові), 4 працівники ДСО при МВС. Здійснювали контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання 4 уповноважені особи Українського центру оцінювання якості освіти.

На виконання сертифікаційної роботи з фізики було відведено 180 хвилин. Загальна кількість завдань сертифікаційної роботи – 38. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 64.

Сертифікаційна робота містить завдання різних форм:

  • завдання з вибором однієї правильної відповіді;
  • завдання на встановлення відповідності («логічні пари»);
  • завдання відкритої форми з короткою відповіддю містить два типи завдань: структуроване завдання, неструктуроване завдання.

Результат виконання завдань усієї сертифікаційної роботи з фізики (за вибором випускника) буде зараховано як державна підсумкова атестація, а також його можна буде використати під час вступу до закладів вищої освіти.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання з фізики через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно протягом 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Із завданнями сертифікаційної роботи і правильними відповідями до них можна ознайомитися в розділі «ЗНО-2021. Фізика» на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації з фізики буде розміщено на інформаційних сторінках 18 червня 2021 року.

Категорія: Новини
Оберіть мову