01 червня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури/української мови.

01 червня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури/української мови.

У Херсонській області для складання тесту з української мови і літератури зареєстровано 6055 осіб, на пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ППЗНО) з’явилося 5347 учасників, що складає 88,31% від загальної кількості зареєстрованих; з української мови зареєстровано 4024 особи, на пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання з’явилося 2160 учасників, що складає 53,68% від загальної кількості зареєстрованих.

Працювали 47 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання:

  • 28 ППЗНО, де складали тест з української мови і літератури (14 – у м. Херсоні; 2 – у м. Бериславі; 2 – у м. Каховці; 2 – у м. Новій Каховці; 2 – у м. Олешки; 2 – у м. Генічеську; 1 – у смт. Великій Олександрівці; 1 – у м. Голій Пристані; 1 – у смт. Чаплинці, 1– у м. Скадовську);
  • 19 ППЗНО, де складали тест з української мови (8 – у м. Херсоні; 1 – у м. Бериславі; 2– у м. Каховці; 2 – у м. Новій Каховці; 1 – у м. Олешки; 1 – у м. Генічеську; 1 – у смт. Великій Олександрівці; 1 – у м. Голій Пристані; 1 – у смт. Чаплинці, 1 – у м. Скадовську).

На ППЗНО працювали педагогічні, науково-педагогічні працівники (відповідальні, інструктори, чергові), 47 працівників ДСО при МВС. Здійснювали контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання 47 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

На виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури було відведено 210 хвилин. Загальна кількість завдань – 67. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, якщо правильно виконати всі завдання, – 116. Сертифікаційна робота з української мови і літератури складається з чотирьох частин: «Українська література» (24 завдання), «Українська мова» (39 завдань), «Українська мова» (3 завдання відкритої форми) і «Завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю» (одне завдання відкритої форми).

Під час визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Під час визначення результатів з української мови за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань частин 2 і 4.

На виконання сертифікаційної роботи з української мови було відведено 150 хвилин. Загальна кількість завдань – 40. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, якщо правильно виконати всі завдання, – 74. Сертифікаційна робота з української мови складається з двох частин: «Частина 1» (39 завдань різних форм), «Частина 2» (завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю).

Із завданнями сертифікаційних робіт та правильними відповідями до тестів можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «ЗНО-2021».

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100-200 балів буде встановлено поріг «склав / не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг «склав/не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100-200 балів.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури/ української мови будуть оприлюднені до 25 червня 2021 року.

Категорія: Новини
Оберіть мову