28 травня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з математики і математики (завдання рівня стандарту).

28 травня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з математики і математики (завдання рівня стандарту).

У Херсонській області зареєстровано 7300 осіб для тестування з математики, на пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ППЗНО) з’явилося 6068 учасників, що складає 83,12% від загальної кількості зареєстрованих; а для тестування з математики (завдання рівня стандарту) зареєстровано 2475 осіб, на пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання з’явилося 264 учасники, що складає 10,67% від загальної кількості зареєстрованих.

Працювали 48 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання:

  • 34 ППЗНО, де писали математику (18 – у м. Херсоні; 2 – у м. Олешки; 2 – у м. Каховці; 3 – у м. Новій Каховці; 2 – у м. Генічеську, 2 – у м. Бериславі, 2 – у м. Голій Пристані, 1 – у смт. Велика Олександрівка, 1 – у м. Скадовськ, 1 – у смт. Чаплинка);
  • 14 ППЗНО, де писали математику (завдання рівня стандарту) (4 – у м. Херсоні; 1 – у м. Олешки; 2 – у м. Каховці; 1 – у м. Новій Каховці; 1 – у м. Генічеську, 1 – у м. Бериславі, 1 – у м. Голій Пристані, 1 – у смт. Велика Олександрівка, 1 – у м. Скадовськ, 1 – у смт. Чаплинка).

На ППЗНО працювали педагогічні, науково-педагогічні працівники (відповідальні, інструктори, чергові); працівники ДСО при МВС. Здійснювали контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання 48 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

На виконання сертифікаційної роботи з математики було відведено 210 хвилин. Учасники ЗНО виконували 34 завдання різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (16 завдань), на встановлення відповідності (4 завдання), відкритої форми з короткою (9 завдань) та розгорнутою (5 завдань) відповіддю. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 67.

Усім, хто складав сертифікаційну роботу з математики в процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100-200 балів буде встановлено поріг «склав/не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг «склав/не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100-200 балів.

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року (за бажанням) отримають оцінку державної підсумкової атестації з математики за шкалою 1-12 балів. Для випускників, які вивчали математику на профільному рівні, у процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи з математики. Для тих, хто вивчав математику на рівні стандарту, у процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань №1-26, 30, 31.

 

На виконання сертифікаційної роботи з математики (завдання рівня стандарту) було відведено 150 хвилин. Учасники ЗНО виконували 28 завдань різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (16 завдань), на встановлення відповідності (4 завдання), відкритої форми з короткою (6 завдань) та розгорнутою (2 завдання) відповіддю.

Під час визначення результатів учасники отримають лише оцінку державної підсумкової атестації з математики за шкалою 1-12 балів. У процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи з математики (завдання рівня стандарту).

Відповіді до завдань тестів з математики, математики (завдання рівня стандарту) будуть розміщені 29 травня 2021 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Визначення результатів ЗНО».

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання з математики, математики (завдання рівня стандарту) через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно протягом 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики, математики (завдання рівня стандарту) будуть оголошені не пізніше 22 червня 2021 року.

Категорія: Новини
Оберіть мову