29 січня 2021 року завершили роботу 150-годинні дистанційні курси підвищення кваліфікації вчителів географії та економіки у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», які тривали з 11 січня.

29 січня 2021 року завершили роботу 150-годинні дистанційні курси підвищення кваліфікації вчителів географії та економіки у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», які тривали з 11 січня.

Під час курсів слухачі ознайомилися з актуальними питаннями розвитку освіти в Україні, інноваціями у педагогіці, сучасними підходами у роботі вчителя географії (економіки).

Особливу увагу слухачів та наступне обговорення викликали теми: «Ділове українське мовлення» (старший викладач Худенко О.М.), «Діти з особливими освітніми потребами: специфіка навчання та виховання» (викладач Юдіна О.В.), «Основні аспекти трудового законодавства для працівників освіти» (старший викладач Гаврилова К.Ю.), «Компетентнісний потенціал навчальних дисциплін освітніх галузей у закладах загальної середньої освіти» (доцент Юзбашева Г.С.), «Формування медіаграмотності учнів на уроках географії» (доцент Філончук З.В.) та інші.

Слухачі курсів наполегливо працювали під керівництвом викладачів академії, опановуючи методики та прийоми організації дистанційного навчання; впровадження новітніх технологій в освітній процес: «Використання технологій web 2.0 та web 3.0 у процесі викладання шкільних предметів» (доцент Кохановська О.В.), «Використання освітніх онлайн-сервісів на уроках природничих дисциплін» (викладач Шамбір Н.В.), «Створення освітнього середовища засобами Google Класу» (методист Сисоєнко Н.А.).

Учителі мали можливість отримати відповіді на актуальні питання, які стоять перед географічною освітою в Україні від доктора географічних наук, професора кафедри географії та екології Херсонського державного університету Мальчикової Д.С.; зустрітися з Крючковою Т.М., начальником відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Нижньодніпровський» та обговорити проблеми збереження водно-болотних угідь в Україні та Херсонській області.

У рамках Національного проєкту з фінансової грамотності слухачі курсів взяли участь у навчальному тренінгу, проведеному фахівцями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (м. Київ).

У ході проведення педагогічної практики слухачі курсів ознайомилися з авторською методикою вчителів-практиків з тем «CLIL як засіб STEM-освіти» (Горобець А.Я) та «Активізація навчально-пізнавальної діяльності учнів на уроках географії: від ситуативного інтересу до творчого мислення» (Пашковська Н.В.); відвідали (онлайн) музей географії Таврійського ліцею мистецтв (Мащенко Н.А.).

Як свідчать результати вихідного (анонімного) діагностування, усі заняття, проведені викладачами академії та запрошеними фахівцями, мали актуальну тематику, були цікавими і змістовними.

Щиро дякуємо слухачам курсів за позитивні відгуки щодо організації навчання та його змістового наповнення, за високу оцінку роботи працівників академії! Бажаємо успіхів у роботі, небайдужих до географії учнів, а головне – здоров’я і сімейного затишку!

Категорія: Новини
Оберіть мову