12 листопада 2020 року відбувся науково-методичний семінар для вчителів української мови і літератури, які викладають в 11 класі, з теми «ЗНО з української мови і літератури у 2021 році: організаційно-методичні особливості» на платформі Zoom.

12 листопада 2020 року відбувся науково-методичний семінар для вчителів української мови і літератури, які викладають в 11 класі, з теми «ЗНО з української мови і літератури  у 2021 році: організаційно-методичні особливості» на платформі Zoom. У заході взяли участь понад 100 вчителів-філологів, методистів районних та міських методичних кабінетів, центрів професійного розвитку Херсонської області.

Відкриваючи захід, завідувачка навчально-методичної лабораторії української мови і літератури КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Людмила Марецька зауважила на актуальності питань, які розглядатимуться в ході його роботи, оскільки наразі з’явилося багато інформації про зміни в ЗНО з української мови і літератури і не завжди вона є достовірною.

Саме з метою надання точних і достовірних відомостей про основні зміни було запрошено експерта Українського центру оцінювання якості освіти, креативного директора сайта Освіта.ua Андрія Панченкова. Як фахівець, який багато років працював у УЦОЯО, Андрій Олексійович змістовно й зрозуміло надав роз’яснення щодо того, кому з випускників потрібно складати тестування тільки з української мови, а кому – з української мови і літератури, чим відрізняється тест від попередніх років, яких помилок припускалися учні минулого року, та як цього уникнути, змінилася програма ЗНО з української мови і літератури чи ні тощо. А головне – було надано рекомендації, як підготувати учнів до складання ЗНО за допомогою тих ресурсів, які нам зараз пропонує мережа «Інтернет», зокрема, і сайт Освіта.ua.

З детальним аналізом результатів складання у 2020 році ЗНО з української мови і літератури учнів Херсонської області, зокрема й кожного району, міста, ознайомила учасників семінару к.п.н., доцент, проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Світлана Одайник. Ураховуючи надану інформацію, учителі української мови і літератури зможуть звернути увагу учнів саме на ті аспекти, які з року в рік викликають труднощі в абітурієнтів, та якісніше організувати підготовку. Також Світлана Федорівна зазначила, що з цими матеріалами можна детальніше ознайомитися на сайті КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» в розділі «Реалізація освітнього проєкту «Центр з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання «Крок до херсонського вишу».

Підбиваючи підсумки роботи семінару, Людмила Марецька узагальнила той великий обсяг інформації, яку почули вчителі, та відповіла на запитання учасників щодо ЗНО з української мови і літератури.

Усі учасники отримали презентації та, сподіваємося, позитивний заряд та мотивацію до сприйняття нового, осмислення його і, головне, – втілення. Охочі одержати сертифікати мають сьогодні виконати підсумковий тест.

Щиро дякуємо спікерам заходу за креативність, небайдужість і щирість!

Категорія: Новини
Оберіть мову