Ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №55 Херсонської міської ради було проведено навчально-практичний семінар «Організація навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладу загальної середньої освіти».

Ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №55 Херсонської міської ради було проведено навчально-практичний семінар «Організація навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладу загальної середньої освіти». Школа вже багато років поспіль упроваджує інтегроване навчання дітей з особливими освітніми потребами. У закладі освіти функціонують 8 спеціальних класів, в яких навчається     96 учнів з психофізичними порушеннями. Тому, підвищення кваліфікації та вдосконалення професійної майстерності педагогів щодо організації навчання  дітей з особливими освітніми потребами для колективу є на часі.

У семінарі взяли участь 72 педагоги. Під час лекційних та практичних занять, які провели Олена Вікторівна Юдіна та Олеся Володимирівна Рідкоус, учителі опрацювали специфіку організації навчання учнів різних нозологій, особливості участі дітей з розладами аутистичного спектру в навчанні та суспільному житті, психолого-педагогічну роботу з агресивними дітьми. Приділили увагу естетотерапії в роботі сучасного педагога. Під час практичної частини заходу вчителі школи переглянули майстер-класи своїх колег: «Соціально-педагогічний супровід дітей з особливими потребами в закладах освіти» (Єлькіна В.В.), «Освітній простір та соціалізація дітей з особливими освітніми потребами в умовах сьогодення» (Басай Г.Г.), «Платформи для організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами» (Коханська Л.В.), «Організація освітнього процесу для дітей   освітніми потребами з використанням технологій дистанційного навчання» (Дроздова Г.О.), «Пізнавальні можливості учнів середньої школи та їхня адаптація до умов навчання» (Дралова Т.Г.).

Категорія: Новини
Оберіть мову