8 липня 2020 року для керівників закладів загальної середньої освіти було організовано та проведено вебінар «Система шкільної освіти в Італії».

8 липня 2020 року  для  керівників  закладів загальної середньої освіти   було організовано та проведено вебінар «Система шкільної освіти в Італії».

Тетяна Олександрівна Кузьміч, завідувачка навчально-методичної лабораторії управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу  «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, привітала учасників  зустрічі.

Перед  педагогами  виступила  Людмила Лазарєва,  директорка  школи «Гармонія» (м. Мілан), яка ознайомила присутніх  з особливостями  розвитку освіти  Італії. Вона розповіла про  обов’язкову освіту в Італії, яке складається з двох навчальних циклів. Перший охоплює початкову школу і школу першого ступеня (8 років навчання). Другий цикл – ліцеї та професійно- технічні училища (від 3 до 5 років навчання), він дозволяє вступити до університету.

Директорів зацікавила інформація про другий ступінь навчання (починається у віці 14 років) в ліцеях різних профілів: артистичний (ліцей мистецтв), класичний, лінгвістичний, музичний і хоровий, науковий, прикладних і гуманітарних наук, економічно-соціальний. Спільними для всіх ліцеїв предметами є: італійська мова, історія і географія, філософія (з третього року), історія мистецтва, природничі науки, математика, фізика, фізичне виховання і спорт, релігія; іноземні мови вивчаються протягом усіх п’яти років.

Людмила Лазарєва  відповіла на запитання керівників закладів освіти, акцентуючи увагу на спільних проблемах педагогів України та Італії, одна із яких – організація дистанційного навчання, його можливості та недоліки.

Категорія: Новини
Оберіть мову