10 червня 2020 відбулася дев’ята онлайн консультація для педагогів Херсонщини

10 червня 2020 відбулася дев’ята онлайн консультація для педагогів Херсонщини! Це була дивовижна  зустріч з Вікторією Молочко, провідною редакторкою УОВЦ «Оріон», кандидаткою географічних наук, редакторкою атласів для початкової школи та Іриною Красуцькою, головною редакторкою УОВЦ «Оріон». Вікторія Молочко у своєму виступі зорієнтувала вчителів на те, якими ігровими прийомами та методами можна скористатися, щоб змотивувати учнів на навчання, як уключити їх у цікавий процес дослідження світу, де вони б почувалася комфортно і радісно, де вони б набували готовності до викликів сучасного життя. Цікавими були  продемонстровані ігри, якими можна скористатися і на уроках з курсу «Я досліджую світ», і в позакласній роботі з учнями (під час групи подовженого дня, в літніх та зимових таборах):

  • ігри-руханки «Пінгвін», «Орел», «Кішка» та ін. (вправи для зміцнення здоров’я), які можна виконувати навіть за партами;
  • ігри з теми «традиції народів світу» і «казки світу», вивчаючи держави, їхню культуру та звичаї різних етносів «Сумо», «Пато», «Родео», «Дракон» та ін..;
  • досліди з природними матеріалами «Вода і монетка», «Солоні та прісні озера» та ін..;
  • ігри з розвитку емоційної сфери молодших школярів «Добрі слова», «Кнопка радості», «Ураган», «Камінець у черевику» та ін.;
  • арт-практики «Родина-рослина», «Розфарбуй своє серце», «Замок, де живуть страхи», «Казанок гарного настрою» тощо.

Також пані Вікторія пояснила методику створення квестів для дітей на прикладі гри «Подорож навколо світу» (квест у Київському зоопарку), ознайомила з цікавими ідеями щодо реалізації проекту «Читання вночі» для заохочення дітей читати самостійно і з задоволенням, розкрила цікаві «секретики» спілкування з дітьми початкової школи.

Ірина Красуцька зауважила, що все те, про що говорила Вікторія, вона ілюструвала конкретними сторінками видань УОВЦ «Оріон». Водночас пані Ірина  ознайомила з новими проєктами видавництва (альбомами «Я прикрашаю світ», «Моя творча праця» тощо), у яких  втілені ідеї любові, гармонії, дослідження цілісності світу.

Учасники заходу вдячні нашим гостям за зустріч і щире бажання поділитися власними напрацюваннями, за корисне спілкування, практичні ідеї, цікавинки для педагогів початкової школи!

Дякуємо слухачам обласних заходів за активність, включеність, позитивну енергетику, за уважність до кожного спікера, зацікавленість представленими матеріалами, за впевненість, що з вірою в себе та підтримкою тих, хто вас оточує, кожна дитина здатна досягти успіху!

Категорія: Новини
Оберіть мову