21 травня 2020 року за допомогою сервісу Google Meet відбувся обласний навчально-практичний семінар з елементами тренінгу «Медіакомпетентності шкільного бібліотекаря: фактчекінг в період інфодемії».

21 травня 2020 року за допомогою сервісу Google Meet  відбувся обласний навчально-практичний семінар з елементами тренінгу «Медіакомпетентності шкільного бібліотекаря: фактчекінг в період інфодемії». У роботі вебінару взяли участь 120 бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Херсонської області.

Відкрила семінар Ірина Колєснік, завідувачка навчально-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Навчання проводили сертифіковані медіатренери Комунального закладу «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради: Ірина Срібна та Ірина Ковач.

Упродовж навчання розкрито поняття «інфодемії», визначено її розповсюджувачів; «побутовий фейк», причини його виникнення та наслідки. Також обговорено журналістські стандарти подачі інформації про коронавірус «COVID-19», які  джерела можна використовувати для перевірки, сприйняття та трактування інформації, висвітленої у ЗМІ.

Таким чином, учасники онлайн-навчання могли застосувати на практиці знання щодо фактчекінгу, виявлення фейкової інформації, аналізу медійних текстів на предмет їхньої достовірності на прикладі найбільш актуальної нині в глобальних масштабах проблеми — пандемії коронавірусу «COVID-19».

Тренери представили низку своїх матеріалів щодо  фейків, канали їх розповсюдження, аудиторію, різновиди, методику створення.

По закінченню обласного навчально-практичного семінару учасники пройшли онлайн-тестування для отримання сертифікатів.

Категорія: Новини
Оберіть мову