29 квітня 2020 року для керівників закладів загальної середньої освіти навчально-методичною лабораторією управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради було організовано та проведено вебінар з теми «Як ефективно організувати дистанційне навчання в закладах освіти: системний підхід»,

29 квітня    2020  року    для  керівників  закладів загальної середньої освіти навчально-методичною лабораторією управління навчальними закладами Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради було організовано та проведено вебінар з теми «Як ефективно організувати дистанційне навчання в закладах освіти: системний підхід», на який було запрошено Артема Олександровича Кияновського, кандидата педагогічних наук, заслуженого працівника освіти України,  директора Навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради.

З вітальним словом до учасників  вебінару звернулася Тетяна Олександрівна Кузьміч, завідувач навчально-методичної лабораторії управління навчальними закладами КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Багаторічний  досвід роботи НВК «Школа гуманітарної праці» знайомий багатьом  управлінцям не тільки Херсонщини і України, але й за їх межами: це і експериментальна робота, і цікаві виховні проєкти, і використання медіаосвітніх технологій в освітньому просторі, і міжнародне співробітництво. У період карантину  педагоги закладу  своєю працею ще раз  довели, що вони завжди готові до змін  і продовжують працювати злагоджено та системно. Заслуга в цьому – керівника школи, який уміє  у будь-якій  ситуації приймати вірні управлінські рішення.

Артем  Олександрович  Кияновський, директор НВК «Школа гуманітарної праці», розповів про організацію дистанційного навчання в закладі, акцентуючи на системному підході в цьому процесі. У перші дні карантину на сайті  закладу  було розміщено інформацію для учнів та батьків щодо дистанційного навчання (детальніше за покликанням http://sgt.ks.ua/): графік навчально-виховної роботи для кожного класу, електронні журнали, рекомендації від психологів та вихователів щодо проведення дозвілля, конкурси. Слід зазначити, що в період карантину в школі продовжують активно працювати  бібліотека,  шкільне радіо та самоврядування, театр, гуртки. Підтримується постійний зв’язок з батьками, для яких проводяться і батьківські збори, і сімейні вечори. Для учнів, батьків та педагогів організують онлайн-концерти. Учителі презентують авторські відеоуроки, найбільш активні проводять вебінари для своїх колег щодо використання  інформаційних технологій на заняттях з дітьми. Діє електронна учительська, де розміщено інформацію щодо проведення методичних заходів для педагогів. Одним словом, життя у Школі гуманітарної праці продовжується активно й під час карантину.

З матеріалами  вебінару  можна ознайомитися   за покликанням

https://www.youtube.com/watch?v=wCnQq03ITnI&feature=youtu.be

Категорія: Новини
Оберіть мову