17 квітня 2020 року відбулась онлайн-нарада працівників кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін та навчально-методичних відділів (соціально-гуманітарного, природничо-математичних дисциплін і технологій).

17 квітня 2020 року відбулась онлайн-нарада працівників кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін та навчально-методичних відділів (соціально-гуманітарного, природничо-математичних дисциплін і технологій).

Галина Сергіївна Юзбашева, завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, розповіла про особливості проведення дистанційних курсів підвищення кваліфікації, а саме: ознайомлення з платформами організації онлайн-навчання Google Сlassroom та Moodle; необхідності наповнення графіку-розкладу вебінарів для слухачів; проведення відеоконференцій і консультацій в онлайн-режимі; забезпечення зворотного звʼязку зі слухачами курсів; необхідності урізноманітнення форм подання навчальних матеріалів і перевірки сформованості компетентностей слухачів в умовах дистанційного навчання.

З метою реалізації обласного освітнього проєкту «Крок до херсонського ВИШу» на засіданні обговорили й затвердили оновлені навчальні програми для підготовки учнів до складання ЗНО з окремих предметів.

Методист навчально-методичної лабораторії математики, фізики, астрономії й природознавства Юлія Іванівна Пономаренко представила досвід вчителя математики вищої кваліфікаційної категорії, старшого вчителя Малокаховського закладу загальної середньої освіти Каховської районної ради Херсонської області Ірини Анатоліївни Пендальчук «Реалізація наскрізних ліній навчання математики через STEM–задачі». Ірина Анатоліївна представила результати роботи та звернула увагу на структуровані завдання за наскрізними лініями оновленої навчальної програми з математики для основної школи. У публікації запропоновано для розвʼязування практично зорієнтовані завдання, задачі з реальними даними про використання, збереження та примноження природних ресурсів, кількісних показників характеристики суспільства та його розвитку, безпеки й охорони здоров’я, планування господарської діяльності, складання сімейного бюджету та реальної оцінки власних можливостей тощо.

Працівники кафедри встигли й трохи повчитися, удосконалити інформаційно-цифрову компетентність. Кандидат технічних наук, доцент, старший викладач кафедри Наталя Володимирівна Осипова ознайомила з безкоштовним сервісом для створення відеофрагментів з аудіо, текстовими коментарями та вбудованими запитаннями різного типу EdPuzzle. Оскільки цей ресурс надає широкі можливості для організації «перевернутого класу» і є актуальним в умовах дистанційного навчання, усі присутні зійшлися на думці про необхідність ознайомлення з ним учительської спільноти.

Категорія: Новини
Оберіть мову