5-6 листопада 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» спільно з ГО «Древо» та ВБФ «Сім’я» було проведено навчання педагогічних працівників за програмою «Основи сім’ї» за участі її автора А.Й. Буковинського, кандидата філософських наук, експерта з питань сімейної політики та сімейних відносин, Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Сім’я».

5-6 листопада 2019 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» спільно з ГО «Древо» та ВБФ «Сім’я» було проведено навчання педагогічних працівників за програмою «Основи сім’ї» за участі її автора А.Й. Буковинського, кандидата філософських наук, експерта з питань сімейної політики та сімейних відносин, Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Сім’я». Програму «Основи сім’ї» було схвалено науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки в листопаді 2018 року та рекомендовано для викладання у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти. Ця прорама може реалізовуватись як курс за вибором, факультатив, за рахунок класних, гурткових годин та годин психолога.

З метою опрацювання розділу біоетики також було запрошено голову Всеукраїнського благодійного фонду «За гідність людини», експерта з питань природного планування сім’ї та популяризації родинних цінностей в українському суспільстві Самборську Геню Зигмундівну.

Для участі в навчанні за програмою було запрошено 70 педагогічних працівників освітніх закладів, зокрема заступників директора з виховної роботи, практичних психологів, соціальних педагогів та класних керівників. За результатами навчання учасники отримали сертифікати, що надають право викладання за цією програмою, комплект методичних посібників для вчителів та робочі зошити для учнів 10-11 класів.

Як зазначив автор програми А.Й. Буковинський, «Сучасна сім’я перебуває в кризовому становищі і основна причина криється в непідготовленості майбутніх сімейних пар до подружнього життя та в хибному уявленні про сутність, цінності та блага сімейного життя. Ця програма розроблена у відповідь на актуальну потребу сучасної молодої людини до особистісного розвитку, формування життєвої, соціальної, громадянської компетентностей з питань шлюбу, сім’ї та батьківства; підвищення цінності любові як базового почуття, що сприяє розбудові гармонійних сімейних чоловічо-жіночих і дитячо-батьківських стосунків».

У подальшому для проходження навчання з автором для педагогічних працівників, які бажають упроваджувати у своїх закладах програму «Основи сім’ї за програмою», потрібно заповнити анкету претендента на сайті osnovy.info або перейти за  покликанням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7_UAusT7L62wDz4_ZiIKAxIQUgqpnz9l2htkWfD0kCsSHlQ/viewform та чекати на запрошення на можливу дату проведення навчання А.Й.Буковинським у м.Херсоні. Також з 2020 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» будуть проводитися навчання за програмою підготовленими фахівцями, про що буде повідомлено додатково.

Категорія: Новини
Оберіть мову